Hvor meget har din nabo fået for sit hus?

Nu kan du også se salgspriser på huse og lejligheder på din vej på boliga.dk og boligportal.dk. Nesto.dk har vist salgspriser i et halvt år.

Vil du vide, hvor mange penge naboen har solgt sin lejlighed for? Eller indhente oplysninger på, hvad husene på en bestemt vej er blevet handlet til, inden du skal købe eller sælge dit hus?

Det kan du gratis finde på nettet. Hjemmesiden nesto.dk har i et halvt år tilbudt muligheden, og nu gør boliga.dk det også.

Se salgspriser på huse og lejligheder på boliga.dk og nesto.dk

På nesto.dk kan du udover salgspris se størrelsen og den gennemsnitlige kvadratmeterpris på boligen.

På nesto.dk kan du udover salgspris se størrelsen og den gennemsnitlige kvadratmeterpris på boligen.

På begge sites kan du finde salgspriserne på både huse og lejligheder, når du har registreret dig som bruger. På nesto.dk er salgspriserne fra 2008 og frem, mens boliga.dk har salgspriser fra 2004 og frem med. Det er planen, at boliga.dk skal have salgspriser helt tilbage fra 1992, så du f.eks. kan se, hvad et bestemt hus har kostet de gange, det er blevet solgt.

Stifter og ejer af nesto.dk, Martin Federspiel, mener dog ikke, at der er nogen grund til at vise gamle salgspriser.

- Man kan ikke bruge salgspriserne fra 36 måneder siden til noget, hvis man skal orientere sig om de aktuelle priser i forbindelse med køb og salg, siger Martin Federspiel.

En anden forskel er, at du på nesto.dk kan se størrelsen på huset eller lejligheden og den gennemsnitlige kvadratmeterpris, mens boliga.dk viser typen af salget og linker til de boliger, der er til salg på vejen lige nu.

Brug salgspriser, når du skal købe og sælge hus

Du kan se salgspriser fra 2004 og frem på boliga.dk.

Du kan se salgspriser fra 2004 og frem på boliga.dk.

Direktør og partner i boliga.dk, Ricco Zuschlag, mener, at salgspriserne kan være interessante for mange.

- Som sælger kan du sætte en skarp pris på din bolig, når du ved, hvad andre boliger i området er blevet solgt til. Som køber kan du sikre dig, at du ikke betaler en overpris, og finde ud af hvordan priserne i området har udviklet sig. Og så kan man også bare finde ud af, hvad naboen og andre på vejen har solgt huset til, siger Ricco Zuschlag.

DE: Svært at sammenligne priser på huse

Da nesto.dk blev lanceret, sagde direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening, Henrik Dahl Sørensen om salgspriserne:

- Når man kan se salgspriserne er det lettere at vurdere, i hvilken omegn prisen på boligen skal ligge. Det er specielt vigtigt i en periode, hvor udmeldingerne fra diverse eksperter er så forskellige som i øjeblikket. Men man skal huske på, at særligt ældre parcelhuse er vidt forskellige, og derfor er sammenligning ikke til meget nytte.

Forskellige oplysninger på nesto.dk og boliga.dk

Oplysningerne om salgspriser stammer fra de offentlige myndigheder. Alligevel stemmer salgspriserne på boliga.dk og nesto.dk ikke helt overens. Et tjek, som Bolius har lavet af en enkelt vej, viser, at nesto.dk angav salgsprisen for et hus til 2,7 millioner kr., og at overdragelsesdatoen var 20. februar 2009. På boliga.dk er datoen 21. december 2008 og prisen 2 millioner kr. for det samme hus.

Boliga.dk får salgspriserne fra tinglysningsregistrene. Hvor lang tid det tager fra købsaftalen er skrevet under, til man kan se salgsprisen på boligen på boliga.dk, ved Ricco Zuschlag ikke præcist, da det kan variere. Det kan både være dage og måneder.

- Men så snart vi får priserne, lægger vi dem på, forklarer han.

Se salgspriser hurtigere

Efter al sandsynlighed kan du se salgspriserne hurtigere i fremtiden, da tinglysningen er blevet digital, og dermed skulle salgspriserne nå hurtigere frem.

Også boligportal.dk er netop begyndt at vise salgspriser tilbage fra 1992 og frem – her koster det dog 49 kr. om måneden.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab