Hvor meget kan du spare med en sparebruser?

En sparebruser får det til at føles som om, der kommer mere vand ud, end der gør, og det kan spare dig for masser af penge. Læs, hvor mange penge og hvor meget vand du kan spare med en sparebruser.

Hvor meget kan jeg spare med en sparebruser?

En sparebruser kan hurtigt tjene sig selv ind. Du kan nemt spare 1.000 kr. om året med en sparebruser. Arkivfoto.

Det er en god idé at investere i en sparebruser. For de penge du bruger, er hurtigt tjent ind igen.

En sparebruser halverer vandforbruget fra brusebadene. En almindelig bruser bruger 10-20 liter vand i minuttet, mens en sparebruser bruger 6-10 liter vand i minuttet. 

Tager du hver dag 10 minutters brusebad under en almindelig bruser, bruger du op til 200 liter vand om dagen eller 73.000 liter på et år. Med en sparebruser, der halverer vandforbruget, reducerer du vandforbruget til 100 liter om dagen. Det svarer til, at du sparer ca. 2.000 kr. på et år, alt afhængig af hvor dyrt vandet er. 

Samtidig er det mindre vandforbrug til gavn for miljøet. 

Hvad gør en sparebruser?

En sparebruser spreder vandstrålerne og blander luft i vandet lige som en perlator til vandhanen – det nedsætter vandgennemstrømningen og får det til at føles som om, der kommer mere vand ud, end der gør. 

Skal en sparebruser vedligeholdes?

Hvis en sparebruser skal fungere bedst muligt, skal brusehovedet jævnligt afkalkes. Adskil brusehovedet og læg evt. dele i eddike, afkalkningsmiddel eller 32 % eddikesyre. Brug gummihandsker og skyl delene grundigt, inden du samler og monterer dem igen. 

Er der ulemper ved sparebrusere?

Når der kommer mindre vand ud gennem bruseren, løber der også mindre vand gennem afløbet, og det giver større risiko for, at hår og sæberester sætter sig fast i afløbet.  Du kan ofte forebygge problemer med tilstoppede afløb ved jævnligt at skylle afløbene igennem med kogende vand. 

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab