Hvor meget kan du spare ved at købe en stuelejlighed?

Det kan være meget billigere at blive boligejer, hvis du køber lejlighed i stuen. Læs hvorfor og se, hvad lejligheder på forskellige etager i København, Aarhus, Odense og Aalborg koster.

Der kan være mange penge at spare, hvis du vælger at købe lejlighed i stuen frem for på 3. sal i ejendom. Men vær opmærksom på, at der er flere fordele og ulemper ved at bo i stuen. Foto: Carsten Ingemann.

Der er mange penge at spare, hvis du vælger at købe en ejerlejlighed i stueplan frem for højere oppe, viser tal, som Bolius har fået fra den uafhængige boligportal Boliga.

Tallene viser, at lejligheder i landets største byer bliver dyrere, jo flere trapper du skal op ad for at nå dem.

I København kan du fx spare 24,2 procent ved at købe i stuen frem for på 5. sal.

Hvorfor er det så billigt at købe en stuelejlighed?

Den lavere kvadratmeterpris på en stuelejlighed skyldes bl.a. købernes frygt for indbrud, da ca. halvdelen af alle indbrud i etageejendomme begås i stueetagen.

Det spiller desuden en rolle, at der i nogle stuelejligheder trænger meget lidt sollys ind, ligesom nogle ikke bryder sig om, at der kan være indkig fra gaden.

Hvad skal jeg være særligt opmærksom på, hvis jeg køber stuelejlighed?

4 mulige ulemper ved stuelejlighed

  • Alle i ejendommen skal forbi stuelejligheden op og ned ad trappen, hvilket kan give mere støj.
  • Mindre lys trænger ind i lejligheden.
  • Lave stuelejligheder har indkig fra gaden.
  • Større risiko for indbrud.

En stuelejlighed vil som regel være mere attraktiv, hvis den ligger højt, ligesom det også trækker interessen op, hvis der er direkte eller nem adgang til en gårdhave.

Mange børnefamilier vælger fx gerne en stuelejlighed, hvis der er adgang til en god gårdhave - særligt, hvis lejligheden samtidig er stor og velbeliggende.

Hvor svært er det at komme af med en stuelejlighed igen?

En stuelejlighed kan sagtens være attraktiv på markedet, men der skal være en rabat i forhold til de lejligheder, der ikke ligger i stueetagen. Rabatten vil typisk være større i et sløvt boligmarked.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab