Hvor meget kan du spare ved at skrue ned for varmen, før du tager på juleferie?

Du behøver ikke lade radiatorerne varme på normal temperatur, når du tager på ferie. Skru ned, sænk varmeregningen og spar penge.

Spar penge ved at skrue ned på termostaten, før du tager på juleferie. Foto: iStock

Spar penge ved at skrue ned på termostaterne, før du smækker døren bag dig og drager på juleferie. Du kan spare omkring 150 kr. på varmeregningen, hvis har et nyere oliefyr og er væk i en uge, viser et regneeksempel, som Bolius har lavet.

Hvor meget du præcis sparer, afhænger af, hvor høj din varmeregning normalt er, hvor effektiv din varmekilde er, hvor meget du skruer ned for varmen, og hvor lang tid du er væk.

Spar penge: Skru 1 grad ned og spar 5 procent

Normalt sparer du omtrent 5 procent på varmeregningen for hver grad, du sænker stuetemperaturen. Hvis fx din normale stuetemperatur er 22 grader og du skruer 5 grader ned, kan du altså spare 25 procent.

På de fleste fyr er det muligt at lave natsænkning eller feriesænkning. Så skal du blot indstille fyret til dette.

Har du ikke denne mulighed, eller på anden kan 'fjernstyre' temperaturen, kan du skrue ned for termostaterne på radiatorerne i de enkelte rum. Sørg for at have lidt varme på. Stil termostaten på mindst 1.

Energitjenesten anslår, at et velholdt hus på 150 m2 typisk bruger 86 kWh til varme og varmt vand i et koldt vinterdøgn.

Det vil sige, at du ved at skrue 25 procent for varmen, kan spare 21,5 kWh i døgnet. Med et nyt oliefyr vurderer Energitjenesten, at en kWh koster dig 0,97 kr., og dermed sparer du altså 146 kr. i løbet af en juleferie på en uge (21,5 kWh x 0,97 kr. x 7 dage).

Kilder og henvisninger

Kilder:

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab