Hvor meget kan du spare ved at skrue ned for varmen, før du tager på juleferie?

Du behøver ikke lade radiatorerne varme på normal temperatur, når du tager på ferie. Skru ned, sænk varmeregningen og spar penge.

Spar penge ved at skrue ned på termostaten, før du tager på juleferie.

Spar penge ved at skrue ned på termostaten, før du tager på juleferie.

Spar penge ved at skrue ned på termostaterne, før du smækker døren bag dig og drager på juleferie. Du kan spare omkring 150 kr. på varmeregningen, hvis du er væk i en uge.

Hvor meget du præcis sparer, afhænger af, hvor høj din varmeregning normalt er, hvor effektiv din varmekilde er, hvor meget du skruer ned for varmen, og hvor lang tid du er væk.

Spar penge: Skru 1 grad ned og spar 5 procent

Ifølge Dong Energy sparer du omtrent 5 procent på varmeregningen for hver grad, du sænker stuetemperaturen. Hvis din normale stuetemperatur er 22 grader og du skruer 5 grader ned kan du spare 25 procent.

På de fleste fyr er det muligt at lave natsænkning eller feriesænkning. Så skal du blot indstille fyret til dette.

Har du ikke denne mulighed kan du skrue ned for termostaterne i de enkelte rum. Sørg for at have lidt varme på. Stil termostaten på mindst 1.

Energitjenesten anslår, at et velholdt hus på 150 m2 typisk bruger 86 kWh til varme og varmt vand i et koldt vinterdøgn.

Det vil sige, at du kan spare 21,5 kWh i døgnet. Med et nyt oliefyr vurderer Energitjenesten, at en kWh koster dig 0,97 kr., og dermed sparer du altså 146 kr. i løbet af en juleferie.

Få flere råd til at spare på varmeregningen her.


Få styr på de vigtigste opgaver i dit hus og have

Det er vigtigt at holde styr på, hvilke opgaver du skal lave i hus og have, så du undgår besvær og store ekstra-regninger. Med Bolius’ app Husets Kalender kan du nemt holde overblikket.

Hver måned har vores fageksperter udvalgt 3-6 vigtige opgaver. Vi viser dig, hvordan du løser dem, og hvor vigtige de er – og så er appen endda gratis og reklamefri.

Download appen i dag, og gør dit liv som boligejer nemmere.

Kilder og henvisninger

Kilder:

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab