Hvordan beskærer jeg rosens lange skud, så jeg får flest blomster?

Til Bolius

Vi har en Alchymist rose spm er meget høj med lange skud i toppen. Jeg tvinger dem ned vandret da det giver mange blomster. Men det er ikke så nemt når den er så høj. Kan vi få den til at skyde i bunden?

Ser frem til svaret

Mvh Johan V

 

Kære Johan V

Spørgsmålet kommer lige på det rette tidspunkt, hvor det er meget aktuelt.

Beskæring af roser er nu, inden at knopperne bliver for store.

Det kan godt lade sig gøre at klippe/skære så store roser helt ned. Hvis der foretagesen hård beskæring, f.ex. ned til 15-20 cm må I være forberedt på at der let går 1-2 år inden at rosen blomstrer igen.

En alternativ måde at gøre det på, kan være at fjerne nogle af de lange skud over 2-3 gange. Det er helt korrekt at ved nedbøjning af de lange skud, kommer der flere blomster.

 

 

Med venlig hilsen

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab