Hvordan får vi en overdækket terrasse?

En familie vil lave en overdækket terrasse ved gavlen ved deres tilbygning. Men hvad skal vi gøre, spørger de arkitekterne.

- Vi ønsker at etablere en overdækket terrasse ved gavlen af tilbygningen på ca. 4x4 meter. Kan vi opnå læ alene ved at etablere tag? Hvis ikke, hvordan kan vi skabe læ på terrassen? (sejldug ved den vestlig ende, som rulles ned, når det blæser)?

- Hvilket gulvniveau skal vi vælge - husets, havens eller??

Med venlig hilsen Natan Dam

Kære Natan

Udfordringerne står nærmest i kø, når der ikke er særlig stor afstand fra overkanten af terrassedøren til underkanten af tagudhænget. Sagen er, at der skal være fald på taget, så nedbør kan ledes bort fra overdækningens tagflade, og derfor vil det ikke være muligt at fastgøre overdækningen direkte på facaden eller i udhænget uden at komme i karambolage med døren.

I stedet vil jeg foreslå en fritstående overdækning, der blot fastgøres til hoved- og vinkelbygningen, som vist på skitsen. Ønskes der niveaufri adgang, kan der placeres en rist mellem det nye hævede dæk og terrassedøren, så der ikke kommer fugtproblemer op af soklen, som ser ud til at være muret på dit hus.

P.S.: Husk at undersøge de lokale krav og regler, samt at underrette myndighederne om dit byggeri.

Med venligs hilsen
arkitekt maa, Thomas Hjort, m4 arkitekter

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab