Hvordan får vi en stue ud af et rum fyldt med vinduer?

Hvordan får vi en stue med lamper og møbler ud af et rum, hvor der er gulv til loft-vinduer på næsten alle vægge? Sådan spørger en familie Bolius-arkitekterne. Se deres bud på en løsning, der inkluderer et trådgardin her.

Spørg om indretning

Sådan har familien indrettet stuen før de spurgte arkitekterne til råds.

Sådan har familien indrettet stuen, før de spurgte arkitekterne til råds. Illustration: Spørgeren Bo.

Hej arkitekter

Vi har lidt af en udfordring. Vi har en et stort samtalekøkken, der går ud i et stort åbent og lyst rum - der er vinduer overalt. Hvordan får vi en stue med lamper og møbler ud af et rum, hvor der er gulv til loft-vinduer på næsten alle vægge?

Mvh. Bo

Kære Bo

Ud fra den medsendte plantegning samt tilhørende fotos kan jeg se, at det omtalte rum har flere funktioner udover at være opholdsrum/stue - det fungerer også som bindeled og fordelingsgang mellem køkkenalrum, stuer og værelser.

Jeg vil foreslå at placere møblerne midt i rummet så I skaber en naturlig, men åben afgrænsning ved at etablere rumdelere/skærmvægge ved køkkenalrum og ved gangarealet mod værelserne og samtidig sørge for ikke at hindre dagslysets spredning rummene i mellem fra det store ovenlys i loftet og fra glasfacaderne.

Trådgardin som afskærmning

Ved køkkenalrummet etableres en transparent afskærmning i form af et trådgardin med åbninger i siderne for fri passage langs glasfacaderne til stuerne og værelserne. Ved gangarealet mod værelserne kan I bruge en lav reol som rumdeler - den afgrænser rummet uden at forstyrre udsigten til haven gennem glasfacaden.

Belysningen kan enten være en stor gulvlampe som illustreret eller en pendel hængende over et sofabord. I begge tilfælde suppleret med mindre lamper efter behov.

Mvh. arkitekt maa, M4 arkitekter og ekspert i Spørg Bolius, Morten Dalsgaard.

Sådan foreslår Bolius' arkitekter at familien indretter deres stue.

Sådan foreslår Bolius' arkitekter, at familien indretter deres stue. Illustration: Bolius

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab