Spørg om indretning

Denne artikel stammer fra brevkassen ”Spørg om indretning”, som Videncentret Bolius tidligere har haft.

Kære arkitekter

Vi er en børnefamilie, som gerne vil have sat skik på køkkenet, og vi håber at kunne få inspiration af jer. Vores behov er et funktionelt enkelt køkken, hvor et større spisebord ikke ligger for langt væk.

Vi vil også gerne have en hyggelig stue med en hjørnesofa til hygge og tv. Der skal dog fortsat være et harmonisk forhold mellem stue og køkken.

Har I et godt forslag?

Mange hilsner Hanne & Thomas

Kære Hanne og Thomas

Med udgangspunkt i jeres smukke udsigt gennem det store glasparti vil jeg generelt foreslå, at I skal kunne nyde udsigten fra både køkken og opholdsarealer.

Køkkenet ændres fra et vinkelkøkken til et parallelkøkken, bestående af en ’lav’ del ved køkkenvinduet (vask, opvask, tilberedning) og en ’høj’ del (højskabe til ovn, opbevaring, køl/frys og komfur). Den høje del fungerer både som skabsvæg og rumdeler - herved bevarer køkkenet sin status som et selvstændigt rum.

Inspireret af den gode udsigt

Ved at åbne op fra køkkenet mod stuen, som vist, får I en bedre fordeling af dagslyset og mulighed for det smukke kig mod haven/dyrelivet, når der arbejdes i køkkenet.

LÆS OGSÅ: Sådan indretter du køkkenet praktisk

Jeg vil foreslå, at I også her ved udsigten placerer et større spisebord i direkte forbindelse med køkkenet. Her kan evt. også være plads til en hygge-/læsekrog i den modsatte ende. Tv og hygge foregår så i den anden del af stuen, hvor skabsvæggen mod køkkenet er placeret.

Hjemmearbejdsplads bag halvvæg

Ud fra jeres billeder kan jeg se, at der arbejdes med pc ved spisebordet. I planløsningen har jeg valgt at etablere en arbejdsplads bag en halvvæg med kig gennem stuen.

LÆS OGSÅ: Gode råd til en hjemmearbejdsplads

I forslaget tager jeg forbehold for rummenes størrelser og proportioner, da jeg har udfærdiget plantegningerne ud fra de medsendte fotos.

Mvh. Morten Dalsgaard