Hvordan får vi et godt tv-hjørne?

Et par vil gerne indrette et godt tv-hjørne i deres hus med sofa og plads til bogreoler. Men hvordan gør de? Se Bolius' arkitekternes løsning.

Sådan ser familien Pedersens tv-hjørne ud i øjeblikket.

Kære arkitekter

Vi vil gerne have ændret opholdsstuen på 1. sal for at få indrettet et godt tv-hjørne med 2 magelige lænestole.

Der skal stadig være plads til vores bogreoler (og gerne en sektion mere), og vi vil fortsat gerne have 5 siddepladser i et sofahjørne, når børnene er hjemme på besøg. Det lille bord behøver ikke indgå i planen.

Med venlig hilsen Helle og Carsten Pedersen

Sådan foreslår arkitekt maa Tine Nielsen, at det nye tv-hjørne kommer til at se ud.

Sådan foreslår arkitekt maa Tine Nielsen, at det nye tv-hjørne kommer til at se ud.

Kære Helle og Carsten

Det er vigtigt, at stuen er hyggelig og rar at være i - både når I kun er jer to, og når familien er samlet. Stuen må ikke føles tom for to og ikke trang, når hele familien er samlet.

Indret en læsekrog med reolerne i den bagerste del af rummet under ovenlyset. Placér tv'et på en lav reol, så I kan følge med, med et halvt øje, fra læsepladsen.
Skift evt. den lille sofa ud med en magelig lænestol, eller placér den under vinduet. Saml rummet henover ganglinjen ved hjælp af fx samme farve puder i sofa og lænestole.

Sørg for hyggebelysning med pendler over bord og godt læselys med fx 2 ens standerlamper ved lænestolene.

Med venlig hilsen arkitekt maa og Boliusrådgiver Tine Nielsen

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab