Hvordan fjerner du alger fra din stenterrasse?

Der er flere måder at slippe af med alger på terrassen. Se her, hvordan du kommer dem til livs.

Brug fugesand, højtryksrenser eller algefjerner, hvis du vil af med alger på din stenterrasse. Undgå fugt på terrassen, hvis du vil slippe for alger i fremtiden.

Brug fugesand, højtryksrenser eller algefjerner, hvis du vil af med alger på din stenterrasse. Undgå fugt på terrassen, hvis du vil slippe for alger i fremtiden.

Alger trives på fugtige overflader, og de kan forvandle terrassens fliser til en glidebane. 

Sådan fjerner du alger fra fliser

Der er 3 måder at fjerne alger på:

  1. Slibning: Spred fugesand på ud på terrassen og fej jævnligt med en stiv kost de næste par uger - sandet fungerer som slibepapir. Terrassen bliver ren for alger, og oven i købet får du fyldt fugerne op og hæmmet ukrudtet.
  2. Højtryksrens: De fleste sten og belægninger har en porøs overfalde og kan derfor tage alvorlig skade af at blive højtryksspulet. Vandstrålen er så hård, at det øverste lag i belægningen fjernes, og stenen derfor bliver mere ru og 'åben' - og det kan give frostsprængninger og større overflade til algevækst. Umiddelbart anbefaler vi ikke højtryksrens af fliser - men VIL du benytte denne fremgangsmåde, må sprøjtevinklen ikke være for stejl, max 30 grader, i forhold til terrassen, så du ikke spuler fugesandet mellem fliserne væk. Alternativt kan du forsøge dig med en terrasserenser, der er en anordning, du sætte på en højtryksspuler, så strålen bliver mindre hård. 
  3. Algefjerner: Påfør en miljøgodkendt algefjerner. Der findes flere produkter, som enten sprayes på eller påføres i en vandopløsning. De fleste produkter skal bruges i tørvejr, have ro til at virke og kan så enten vaskes af eller bliver selv skyllet væk af regnen. Læs brugsanvisningen, inden du begynder.

Hvordan undgår du alger på terrassen?

Hvis du vil undgå alger på din terrasse i fremtiden, skal du stoppe den fugt, der giver mulighed for alger. Fugten kan fx skyldes dryp fra en tilstoppet tagrende eller udsivning fra en jordvold/skrænt.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab