Hvordan fjerner du alger fra træværk?

Er din træterrasse, dit plankeværk eller dine vindskeder fyldt med alger? Så er der 2 ting, du kan gøre for at fjerne algerne. Se, hvad her.

Grønne alger på træterrassen

Alger kan betyde en del for træterrassens udseende. Foto: Malte Abildgaard Christensen

Der er generelt 2 ting, du kan gøre med alger på dit udendørs træværk. Enten kan du skure det væk med vand og en hård børste og evt. algefjerner, eller også kan du leve med det og betragte det som patina.

Er alger skadelige for træværket?

Hvis du ikke synes, algerne er grimme, kan du godt lade dem sidde på dit udvendige træværk. Alger er nemlig ikke skadelige for træet - de hverken nedbryder det materiale, de vokser på, eller minimerer holdbarheden af det, ligesom de heller ikke giver større risiko for fugtskader.

Sådan fjerner du alger fra udendørs træværk

  • Skrub træet med vand og en hård børste
  • Påfør algefjerner. Hvis ikke vand og børste er nok, kan du påføre algefjerner. Der findes produkter, som enten sprayes på eller påføres i en vandopløsning. De fleste produkter skal bruges i tørvejr, have ro til at virke. Læs brugsanvisningen, inden du begynder.
  • Vask algefjerneren af med vand, når den har virket i det tidsrum, brugsanvisningen anbefaler.

Hvorfor er der alger på træterrassen eller andet træværk?

Husk også at tjekke, hvorfor der er mange alger på dit træværk. Alger trives bedst på fugtige og skyggefulde steder, så det er en god idé at undersøge, hvor fugten kommer fra. Er det fx vand fra en stoppet tagrende, som løber ned på din træterrasse og giver en masse ekstra fugt?

Algefjerner skal være godkendt

Du må kun bruge algebekæmpelsesmidler, der er godkendt at Miljøstyrelsen. Se godkendte midler på Miljøstyrelsens oversigt over miljøgodkendte bekæmpelsesmidler.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab