Hvordan fjerner du gammelt tapet?

Glem alt om den langsommelige tapetdamper. Med denne metode falder gammelt tapet nærmest ned af sig selv. Se her, hvordan du nemt fjerner gammelt tapet.

Sådan fjerner du gammelt tapet

 1. Rids det gamle tapet med en tapetridser. Du kan få en tapetridser i de fleste byggemarkeder.
 2. Påfør tapetopløser. Rul tapetopløser på væggen med en malerrulle. Brug sikkerhedsbriller, da det kan sprøjte. Lad det sidde så længe, som er angivet på flasken.
 3. Dæk væggen til med afdækningsplast. Plastikken klistrer selv fast til væggen på grund af tapetopløseren og forhindrer, at tapetopløseren fordamper.
 4. Ryk tapetet ned. De steder, tapetet ikke slipper helt, kan du løsne det med en tapetstripper, en skarp kniv på et lille skaft.
 5. Fjern de sidste tapetrester med en bred spartel.
 6. Fej eller støvsug væggen, så den er fri for løse korn.

Her virker metoden ikke

Den ovennævnte metoder virker dog ikke, hvis du har en væg af gipsplader, så her er du nødt til at gribe det anderledes an, da du ikke kan få tapeten af, uden at det beskadiger laget under tapeten. 

 1. Du kan vælge at sætte et nyt lag tapet oven på det gamle.
 2. Du kan sætte en gipsplade på, og så tapetsere på ny. 

LÆS OGSÅ: 12 gode råd til nyt tapet

SE BILLEDSERIEN: Sæt nyt tapet på væggen – trin for trin

Kan en tapetdamper fjerne tapet, og er det mere miljøvenligt?

Nogle bruger en tapetdamper til at fjerne tapet, men den metode er mere tidskrævende og besværlig, da tapetdamperen kun kan dampe et lille felt af gangen. Til gengæld er en tapetdamper mere miljøvenlig, og det er en løsning, hvis du er meget miljøbevidst. Du kan også vælge at bruge vand, og det gør du på følgende måde - dog virker metoden igen ikke, hvis du har en gipsvæg.

 1. Prop vand på tapeten med en svamp eller børste.
 2. Lad vandet sidde et par timer
 3. Skrap tapeten af med en spartel eller et bræt med søm i.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab