Hvordan fjerner du rødvinspletter fra trægulv?

Intet kan forstærke tømmermændene som en rødvinsplet på et flot trægulv eller dit fineste træmøbel. Men frygt ej, for vi viser dig her, hvordan du effektivt får bugt med rødvinspletter.

Et simpelt husholdningstrick kan fjerne nye, men også genstridige rødvinspletter fra dit trægulv. Foto: Colourbox.

Hvor der er fest, er der ofte også rødvin, og hvor der er rødvin, kan der opstå grimme pletter på trægulve, borde og stole.

Men frygt ej, hvis du er plaget af rødvinspletter, for der findes en teknik, der kan suge rødvin ud af træet. Både den, der lige er spildt, og den rødvin, der har fået lov at tørre ind.

Fjern rødvinspletter på trægulv - sådan gør du

  1. Tør først pletten af med et stykke køkkenrulle og hæld derefter et solidt lag glycerin på den.
  2. Læg en karklud eller anden bomuldsklud over pletten og dæk til med et stykke film eller plastik. Lad pletten være i et halvt til et helt døgn.
  3. Når du løfter karkluden, vil du se, at det meste af pletten forhåbentlig er forsvundet. Vask derefter området med lunkent vand og en meget mild sæbeopløsning. Lad derefter træet tørre helt.
  4. Når området, hvor pletten var, er helt tørt, påføres en 3 % brintoverilteløsning på. Den kan fås i de fleste velassorterede supermarkeder, men ellers i byggemarkeder eller på apoteket. Lad brintoverilteopløsningen virke nogle minutter.
  5. Neutraliser brintoverilteopløsningen med 33 % eddikesyre, inden du vasker området af igen med rent vand.
  6. Nu skulle pletten gerne være væk, men behandlingen har formentlig været lidt hård ved træet. Det er meget muligt, at det behandlede område nu er lysere end resten. Giv derfor træet en god gang olie eller sæbe, som matcher det, der er brugt på det øvrige areal.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab