Hvordan fjerner du snavs fra dine kogeplader?

Dine kogeplader kan blive skinnende rene på trods af genstridige og fastbrændte madrester. Du skal blot følge disse enkle råd.

Brun sæbe og husholdningsfilm kan klare genstridig snavs på kogepladerne.
Brun sæbe og husholdningsfilm kan klare genstridig snavs på kogepladerne. Foto: Tommy Verting.

Hvis du ikke kan fjerne snavs og fastbrændte madrester fra dine kogeplader med almindeligt opvaskevand, kan du prøve disse råd:

  • Brug brun sæbe. Smør et godt lag brun sæbe på pletterne med en klud eller engangssvamp. Gnub indtil snavset er opløst og skyl efter med koldt vand.
  • Smør et lag brun sæbe på meget genstridigt snavs og dæk det med husholdningsfilm, så sæben ikke tørrer. Lad kogepladerne stå tildækket natten over og vask dem så med koldt vand. Gentag evt. indtil pletterne er væk.

Hvis du har keramiske kogeplader

  • Brug en skraber lavet til keramiske kogeplader.
  • Brug et rengøringsmiddel særligt til keramiske kogeplader, før du tager skrappere midler som brun sæbe i brug. Lad specialrengøringsmidlet sidde nogle minutter, før du vasker efter.

Det skal du IKKE gøre

  • Brug ikke skurepulver og metalsvampe til beskidte kogeplader, da de ridser både kogeplader og komfur.
  • Brun sæbe er meget ætsende og affedtende, så du bør ikke bruge det uden at beskytte dine hænder med et par gummihandsker.

Kilde:Levnedsmiddelkandidat Michael René, adjunkt ved Professionshøjskolen Metropol

 

Har du en træls ting, som irriterer dig i dagligdagen? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv til tips@bolius.dk og fortæl om, hvad der irriterer dig. De trælse ting, vi tager op, vil blive offentliggjort.

Se alle husråd og myter, havetips, sparetips, trælse ting, vedligeholdelsestips, indretningstips og 10 gode råd her.

Bolius - et helejet Realdania selskab