Hvordan kommer du af med bænkebidere i hus og drivhus?

Læs svaret her.

Bænkebider er ikke et skadedyr, men hvis du har den indendørs, er dit hus sandsynligvis for fugtigt.
Bænkebider er ikke et skadedyr, men hvis du har den indendørs, er dit hus sandsynligvis for fugtigt.

En bænkebider er ikke et skadedyr, og selvom der er mange af dem, kan de ikke gøre nævneværdig skade. De er harmløse for mennesker og bygninger, men det kan være irriterende at have dem kriblende i huset eller drivhuset.

Bænkebider kan ikke leve uden fugt

Hvis du har bænkebidere indendørs, betyder det med stor sandsynlighed, at der er for fugtigt.

Hvis dit hus er meget fugtigt, vil det også være godt, at få det tjekket af en bygningskyndig rådgiver.

Bænkebidere ånder gennem gæller og er nødt til at opholde sig fugtige steder for ikke at tørre ud. Ved at sænke luftfugtigheden, f.eks. med forbedret ventilation, kan du fjerne bænkebidernes levevilkår. Hvis dine rum ellers er tørre, vil bænkebiderne udtørre og dø af sig selv og kan fjernes med en støvsuger.

Brug insektpudder mod bænkebiddere

Fortsætter bænkebiderne med at være et stort problem, efter huset er tørret, kan du bruge insektpudder, som bl.a. fås i havecentre. Da bænkebidere er lyssky, skal du pudre ind i de sprækker og kroge, hvor de gemmer sig.

Bænkebidere trives godt i bunker af haveaffald, rådne visne blade og gammel halm, og de bunker kan være frugtbare udklækningsteder. Derfra kan de komme ind i huset, så har du nogle bunker tæt på huset, er det en god idé at fjerne dem.

Slip for bænkebidere i drivhuset

Bænkebidere i drivhuset gør ikke nogen større skade, selvom de lever af plantedele. Er der bænkebidere i meget stort antal, kan de dog beskadige de spæde skud.

For at få bænkebiderne væk kan du udnytte deres trang til fugt. Gennemvæd en god tyk stofsæk, f.eks. en gammeldags jutesæk, og læg den på gulv eller fliser. Når bænkebiderne har søgt ind i det fugtige mørke, kan du feje dem op og flytte dem væk fra hus og drivhus.

Kilde: Skadedyrlaboratoriet.

Har du en træls ting, som irriterer dig i dagligdagen, hører vi gerne fra dig. Skriv til tips@bolius.dk og fortæl om, hvad der irriterer dig. De trælse ting vi tager op, vil blive offentliggjort.

Se alle husråd og myter, havetips, sparetips, trælse ting, vedligeholdelsestips, indretningstips og 10 gode råd her.

Kilder og henvisninger

Kommentarer (8)

 1. Berith Dalshoff
  Har et spørgsmål ang. bænkebiderne. Jeg har dem stort set under alle krukker og også i jorden i krukkerne
  (i massevis). Hvordan og med hvad får jeg dem væk? De har både spist mine jordbæk og ødelagt mine blomster.
  Berith August 2011
  (0)Svar og se andres svar


 2. Gitte
  Hos mig har de spist mine hostaer gang på gang; så det med at de ikke gør skade synes ikke er helt korrekt. Jeg tror, jeg vil prøve en gift nu.
  (1)Svar og se andres svar
  1. Jan Hansen
   Jeg har for første år sået radisser i mit drivhus, da det på friland aldrig rigtig bliv til noget. Det gik også godt , de bliv store og fine, men da jeg begyndte at høste dem, var de gnavet itu. Jeg har lige revet dem alle op, og fandt så en masse bænkebider, som så har ødelagt mine radisser. Jeg vil naturligvis ikke bruge gift, men hvis du får et godt råd uden gift, så lad mig venligst høre fra dig. TAK


 3. Anne
  Myrelokkedåser kan bruges med god effekt. Det skal naturligvis bare være dem med store huller, så bænkebiderne kan komme ind til giften.
  (0)Svar og se andres svar


 4. Rita Petersen
  Det kan godt være de ikke gør så meget skade, men de har en stor lyst til at spise mine jordbær og kravle op i æbletræet og spise lidt af æblerne. Vi har flere tudser i haven så de hjælper nok
  mvh R. P.
  (0)Svar og se andres svar


 5. A. Reinert
  Jeg er glad for at artiklen opfordrer til skånsom "flytning" frem for at puste til det sædvanlige haveejerhysteri med anvendelse af gift eller anden dødelig ødelæggelse. Hvis der ikke er fornuftig balance i flora og fauna, er det i bund og grund vores egen skyld.
  Brug af dværgvagtler, frøer og tudser lyder som rigtige gode løsninger - især hvis man iøvrigt holder af at nyde naturen og dens mangfoldighed. Tak til jer!
  (0)Svar og se andres svar


 6. Hans Kofoed
  Jeg har de sidste par år haft frøer og tudser i drivhuset, og de holder åbenbart bænkebiderne væk, så det er min lille erfaring med dem.

  mvh H. K.
  (0)Svar og se andres svar


 7. Pernille
  En anden måde at bekæmpe bænkebidere i drivhus er , at anskaffe sig dværgvagtler. De er meget nemme at have og rigtige hyggelige at have gående. Selvfølgelig kræver de en lille smule opmærksomhed (vand og mad og afskærmning) , men man jo er i forvejen i drivhuset ret ofte
  (0)Svar og se andres svar


Annonce
Annonce

Bolius - et helejet Realdania selskab