Hvordan skjuler du søm og skruer i træet?

Det ser super flot og professionelt ud, hvis søm og skruer ikke kan ses i fx træterrassen eller trægulvet. Og du kan sagtens lave forsvindingsnummeret selv. Se hvordan her.

Har du et trægulv, en træterrasse eller andet træværk med tydelige søm eller skruer i, kan det gøre meget for helhedsindtrykket, hvis du skjuler dem. 

Skjul søm og skruer med propper

For at skjule skruer og søm skal du bruge to såkaldte propbor, som ofte kommer i et sæt, og kan købes i diverse byggemarkeder.

Sættet består af et kunstbor, der laver selve hullet til skruen eller sømmet, og et propbor, der laver propperne, der skal skjule hullet. Hvis borene er nyslebne bliver resultatet flottere og arbejdet nemmere.

Bor propperne ud af det træ, du har tilovers, eller køb noget magen til.

Gode råd, når du bruger et propbor

Guiden kan bruges til at skjule skruer og søm på alle typer træværk. Hvis du skal lave mange propper, fx til en hel træterrasse, kan det anbefales at bruge en søjleboremaskine, der letter arbejdet.

De første propper du laver kan virke lidt besværlige og knap så flotte, men jo flere du laver, jo nemmere bliver det. Så det bedste tip er at være tålmodig og omhyggelig. 

Video: Skjul skruer og søm på dit træværk

Se fagekspert Ole Vedsted-Jakobsens videoguide til, hvordan du skjuler søm og skruer i træværket.

LÆS OGSÅ: Valg af terrasse

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab