Hvordan undgår du, at træterrassen bliver glat?

Træterrasser kan være glatte, når de er våde, men det er der råd for. Læs, hvordan du gør din terrasse skridsikker i regnvejr.

Vådt træ kan blive glat, men du kan undgå faldulykker på din træterrasse, hvis du holder terrassen ren. Fejer du terrassen grundigt, fjerner du det snavs og skidt, som ender med at blive glat, når det bliver vådt.

Men har skidtet først sat sig, kan du afhjælpe problemet på 2 måder:

  1. Vask
  2. Højtryksspuling med patio cleaner

LÆS OGSÅ: Terrasser af træ

mand glider på glat træterrasse

Snavs og skidt gør træterrassen glat, når det er vådt vejr. Foto: Tommy Verting

Undgå glat terrasse med krystalsæbe og højtryksspuler

Er det et lille område af træterrassen, der er glat, kan du vaske/skrubbe det i krystalsæbe (brun sæbe). Husk at skylle godt efter.

Du kan også brug en højtryksrenser med patio cleaner til at skylle skidtet væk. En patio cleaner er specielt beregnet til at skåne træterrassen, når du benytter højtrykspuling, . Brug ikke højtryksrenseren uden patio cleaner, da strålen er for kraftfuld og vil skade træværket.

Vasket grus og rillede terrassebrædder mod glat træterrasse

Der er yderligere 2 metoder mod en glat træterrasse, men de afhjælper kun problemet delvist.

Den ene er at sprede vasket grus, eller vasket sand, det også kaldes, som du fx kan købe i byggemarkeder, i grusgrave og på nettet. Det gør terrassen skridsikker og forurener ikke jorden. Men pas ikke at bruge for meget, da der på et tidspunkt måske kan ligge så meget grus under terrassen, at der bliver helt lukket til.

Den anden metode er rillede terrassebrædder, som også modvirker faldulykker - men kun delvist. For der er den bagdel ved rillebrædder, at de er glatte, når man går på langs af rillerne. Og er rillerne helt eller delvist fyldt op af snavs, er det lige så glat som et fladt terrassebræt.

Kilder og henvisninger

Kilder:

  • Bjarne Lund Johansen, direktør i Træinformation.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab