Hvornår er det bedst at male udendørs træværk?

Hvilke måneder er bedst til maling af stakit, carport og vinduer? Og hvordan finder du ud af, om træet er tørt nok til at male? Få svar her.

August eller september er et godt tidspunkt til maling af udvendigt træværk, da træet har haft tid til at tørre gennem sommeren. Foto: Colourbox

Fra maj til september er udvendigt træværk som regel tørt nok til at blive malet, når det ikke har regnet i over en uge.

Det er bedst at male træværk, når temperaturen er mellem 10 og 25 grader.

Mal, når fugten er under 15 procent

Har det regnet meget i en periode, er det en god idé at tjekke dit træværk med en fugtmåler, inden du maler. Fugten i træet skal være under 15 procent.

Du kan købe en fugtmåler i de fleste byggemarkeder og ofte også låne en hos farvehandleren.

Bedst at male udendørs træ i august og september

En lun og tør dag i august eller september er et godt tidspunkt til maling af udvendigt træværk, da træet har haft tid til at tørre gennem sommeren.

Video: Sådan maler du udendørs træværk

Det er vigtigt at tjekke træet og forberede dig ordentligt, inden du går i gang med at male dit udendørs træværk. 

Malermester Carina Blach viser i videoen, hvordan du skal gribe det an, når du skal male dit udendørs træværk. 

Mal ikke i direkte sol

Undgå at male i meget varmt vejr og direkte sol, da træbeskyttelsen tørrer så hurtigt, at den ikke når at trænge ordentligt ind i træet.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab