Indret dit soveværelse rigtigt og få mere energi

Vidste du, at den rigtige indretning af dit soveværelse, kan være med til at give dig overskud og energi til dagen? Se her, hvordan du kan gøre.

I mange hjem bliver indretningen af soveværelset ikke prioriteret særligt højt. Måske er du også en af dem, der tænker, at soveværelset ikke er så vigtigt, der kommer jo ikke gæster i rummet, og døren er måske lukket i løbet af dagen.

Men faktisk er soveværelset et af husets vigtigste rum.

LÆS OGSÅ: Fugt i soveværelset

Klassisk men med et tvist af bronze

Her er tapet med til at gøre soveværelset elegant. Da tapetet er mørkt, er det vigtig, at resten er holdt overvejende i hvidt. 

Skabet er her meget smalt, da rummet er lille, og derfor ville et dybt skab fylde

Her er tapet med til at gøre soveværelset elegant. Da tapetet er mørkt, er det vigtig, at resten er holdt overvejende i hvidt. Skabet er her meget smalt, da rummet er lille, og derfor ville et dybt skab fylde for meget. Hvis den klassiske stil bliver for kedelig, kan du bryde den med noget overraskende. Det kan være malerier, der står på gulvet, eller som her Verner Panton lampen med sine sjove, runde former.

Derfor skal du IKKE bruge soveværelset til opbevaring

Måske bruger du soveværelset til opbevaring af tasker, kasser med nips, papirer og andre ting, du ikke lige har kunnet finde plads til andre steder. Måske har du endda klemt et skrivebord ind. Og det er en dårlig idé.

Soveværelset er det første rum, du ser, når du vågner, og det sidste du ser, inden du sover. Det er der, du opholder dig i allerflest timer hver dag. Derfor skal det også være et sted, der møder dig med overskud og giver dig energi til resten af dagen.

Start med at skabe en rolig ramme

Et godt basistip til soveværelsets indretning er skabe nogle rolige overordnede rammer.

Mal fx gulve og vægge hvide - det skaber automatisk en grundlæggende ro. Derefter kan du skabe lidt liv med enkelte ting som fx en enkelt væg med tapet. Især stribet tapet giver en god rolig stemning til soveværelset.

Luksus-stemning i soveværelset giver dig overskud

Giv dit soveværelse et strejf af luksus - det giver følelsen af overskud. Lad dig inspirere af hotelindretninger, der som regel er præget af enkelhed og elegance.

Brug et fint klædeskab, lækkert sengetøj, sengeborde og flotte lamper til at skabe stemning.

14 gode råd til et soveværelse, der giver dig overskud

 1. Undgå for mange nips i soveværelset. Det skal være nemt at gøre rent.
 2. Ryd op og invester i gode opbevaringsmuligheder. Hvis du har mulighed for det, så brug kun rummet til at sove i.
 3. Hæng ikke skabe over sengen.
 4. Ryd op ovenpå garderobeskabet, så du ikke bliver mødt med følelsen af, at noget ryger ned i hovedet på dig.
 5. Brug tekstiler i soveværelset. Investerer i et stort, lækkert sengetæppe, som dækker hele sengen. Det giver varme og stemning.
 6. Skab afsætningsplads til magasiner og bøger, så de ikke ligger og flyder på gulvet. Brug stole, skamler, kuber eller hylder, der hænger på væggen
 7. Placer en flot vasketøjskurv i soveværelset. Så undgår du vasketøj på gulvet eller sengen.
 8. Stil sengen i midten, hvis der er plads i rummet. Det giver en god stemning i soveværelset.
 9. Brug gardiner, evt. mørklægningsgardiner, som kan lukke dagslyset helt ude. Du sover bedst, når du ikke bliver forstyrret af lyset udenfor.
 10. Brug flere forskellige lamper - en læselampe, en loftslampe, som giver funktionelt lys, samt hyggelys i form af lamper, der kan dæmpes.
 11. Vælg rolige og lyse farver til dine soveværelsesvægge - og lad gerne den hvide tone være knækket med en tone af gråt, gult eller brunt. Kombinér gerne med én væg i en dyb, mørk og rolig farve, fx mørk mos- eller armygrøn - eller koksgrå eller mørkeblå
 12. Åbne arealer er indbydende, men husk, at du i dit soveværelse skal finde tryghed, ro og fred til din søvn. At kunne lukke sollys ude, lukke døren til store, åbne fællesarealer og at kunne overskue rummet er vigtigt.
 13. Vælg sengelinned, sengetæppe etc. i dæmpede farver og eventuelt en enkelt ting i en stærk farve for at skabe rolige omgivelser for din søvn. For mange farver kan virke forvirrende.
 14. Tænk i lange linjer, rene overflader og hygiejne - lad skabet gå fra væg til væg og fra gulv til loft. Undgå tøjstativer, der samler unødigt meget støv og ser rodede ud.
9 gode råd til en bedre søvn

Grafik er lavet af sleepzone.dk.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab