Jagten på det perfekte køkken

Lyset er nøglen for familien Aagaard i deres jagt på at skabe det perfekte køkken.

Der var helt specielle ting på ønskelisten, da Carsten og Marianne Aagaard skulle forsøge at skabe det perfekte køkken, de altid havde drømt om.

- Vi kæmpede for at finde de rigtige hvidevarer. Vi skulle bruge en trio af ovn, kombiovn og indbygget kaffemaskine, men det tog lang tid at finde disse, da de skulle flugte vandret med betjeningspanelet.

Udover den helt rene stil og de flotte materialer er køkkenet udstyret med alle de moderne hjælpemidler, som eksempelvis en Quooker, der altid har kogende vand klar til dig.


Den store Gaggenau i kogeøen blev valgt af to årsager.

- Vores køkkenmand sagde, at det var den, der er hurtigst til at varme op, og så har det altid irriteret mig, at jeg ikke kunne have to store gryder stående ved siden af hinanden, uden den ene kun stod halvt inde over varmen. Her er der plads imellem.

Også i køkkenet er der lydlofter, så det ikke runger og larmer for meget, når der er mange mennesker, eller når der eksempelvis spilles høj musik.

Det perfekte køkken er præget af bevidste valg

Valget af den hvide farve på skabene bagerst i køkkenet var meget bevidst, idet de ønskede, at det skulle falde i et med den hvide farve på bagvæggen. Men overraskelsen kommer rigtigt, når de enkelte døre bliver åbnet.

Til venstre er køleskabet efterfulgt af et jalousiskab.

- Vi fravalgte det ellers moderne ’side-by-side’ køleskab, fordi vi fik at vide, at det meget hurtigt bliver rigtig ulækkert inde ved slangerne til vandtilførslen. Og jalousiskabet fik vi, fordi vi ikke ville have, at noget som helst skulle stå fremme. Herinde har vi i dag for eksempel al vores brød, siger Marianne Aagaard.

Det store spisebord danner et bastant centrum i det store køkken/alrum og leder os videre ned mod stuen.

Det var vigtigt med symmetri

Efter jalousiskabet er en række med fire skabe, men det femte og sidste er slet ikke et skab. Det er derimod en indgangsdør til et viktualierum.

- Vi var hele tiden enige om, at vi skulle have et viktualierum. Herinde har vi fryser og et vinskab, der er 18 grader i toppen og fem grader i bunden. Det er superpraktisk.

Generelt var det vigtigt, at der var lidt symmetri i designet, men jalousiskabet lige bag håndvasken i kogeøen bryder den.

- Naturligvis ville vi gerne have, at det var symmetrisk, men det skulle også leve op til vores krav og være praktisk, så det her var den perfekte løsning.

Det bliver næppe mere stilrent end i køkkenet hos Carsten og Marianne Aagaard i Lind. Læg mærke til den store boks i loftet, der er symmetrisk med kogeøen.

LÆS OGSÅ: Køb af emhætte

Emhættekassen giver ny helhed i køkkenet

Emhættekassen over kogeøen blev valgt, fordi familien ikke var interesseret i at have en stor jernting hængende ned fra det over fire meter høje loft. Og kassen har samme størrelse som kogeøen, hvilket faktisk gør den mindre synlig og designmæssigt giver køkkenet en ny helhed.

Om aftenen skifter køkkenet karakter, og her får de farvede LED-lys lov til at være med til at tegne stemningen.


- Vi har opvaskemaskine og en quooker med kogende vand, som vi er rigtig glad for. Den er meget praktisk, når vi lige skal koge spækbrættet eller karkluden af, eller når vi skal koge kartofler. Så bruger vi varmt vand, og den sparer os en mængde energi.

Lyset er vigtigt i det perfekte køkken

Men det er lyset, der er den absolut vigtigste spiller på markedet, når køkkenets design skal vurderes. Emhættekassen løste et andet problem, nemlig at de kunne få lysene tættere ned på kogeøen, hvor de står og arbejder. 

Lysene over køleskab, bagskabe og viktualierum giver en fantastisk effekt i køkkenet, især efter mørket er faldet på.

Men den helt store livgiver i køkkenet er de farvede LED-lys under disken i kogeøen.

- Barstolene er valgt gennemsigtige, så vi kunne få ekstra glæde af lysene under disken, siger Marianne Aagaard.


Et fantastisk kig ind i køkkenet fra atriumgården.

Familien Aagaard
Carsten Aagaard, 42, tømrer
Marianne Aagaard, 43, teknisk tegner og multimediedesigner
Jesper Aagaard, 17
Charlotte Aagaard, 15
Maria Aagaard, 10

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab