Kan æblesyre fjerne ridser i din energirude?

Læs svaret her og få tip til, hvordan du undgår at ridse din rude.

Nej, det er ikke muligt decideret at fjerne ridser i din rude med æblesyre. Men har du en forsatsrude med energiglas, kan du bruge syren fra et æble til at fjerne de sorte streger, der er kommet på overfladen af ruden.

Har dine energiruder sorte streger, kan æblesyre til at fjerne dem. Det hjælper dog ikke mod ridser. Foto: Tommy Verting

De sorte streger opstår fx, hvis du kommer til at gnide metal mod en rude. Og her kan alt syreholdigt bruges til at rense ruden – både æblesyre og fx citronsyre. Du kan enten presse syren ud af frugten eller stå og gnide på ruden med et overskåret æble.

Glas er fyldt med bitte små huller, så syren skal ned i hullerne og opløse den sorte afsmitning. Det er vigtigt, at du ikke sliber eller skraber med syren. Lad den virke opløsende, og puds så ruden almindeligt efterfølgende.

En decideret ridse, hvor overfladen på ruden er ødelagt ned i dybden, er ikke lige sådan at reparere. Det kan lade sig gøre, men er meget dyrt.

Hvad kan du gøre for at undgå at få ridser i din rude?

Sørg for at undgå at pudse ruderne, mens der sidder sand på. Brug en kost med sæbevand og vask skidt og møg af.

LÆS OGSÅ: 10 gode råd om vinduespudsning

Der findes også specielt hårdført glas, der er sværere at ridse end almindeligt glas.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab