Kan blomsten tagetes holde skadedyr væk fra din køkkenhave?

Find ud af, om tagetes kan slå skadedyr ihjel, og hvordan du ellers kan holde skadedyr væk fra køkkenhaven.

Tagetes er en farlig fjende for skadedyrene i køkkenhaven. Det kan derfor betale sig at plante den spiselige blomst blandt køkkenhavens andre planter.

Du kan holde skadedyr væk fra dine grøntsager, hvis du også planter tagetes i din køkkenhave.

Tagetes kan bruges mod rundorme (nematoder), som angriber planternes rødder. Tagetes udskiller stoffer, som slår ormene ihjel, og det er specielt tagetessorten "Tagetes erecta", der er god til at bekæmpe rundorme.

LÆS OGSÅ: Dræbersnegle

Du skal plante 8-10 styk pr. kvadratmeter, og så skal du være opmærksom på, at det er en sommerblomst, så du skal plante den igen, når det bliver forår.

Hvordan kan du ellers holde skadedyr væk fra køkkenhaven?

For at undgå skadedyr i køkkenhaven, kan det anbefales at blande afgrøderne og undgå mange af den samme slags grøntsag det samme sted. Ved at blande planterne bliver insekterne forvirret og har sværere ved at finde deres yndlingsplanter.

Det er også vigtigt at lave steder i haven, hvor nyttedyr som mariehøns, svirrefluer og snyltehvepse kan leve, da de er med til at holde skadedyrene væk fra planterne. Nyttedyr trives bedst i områder af haven, som får lov at være i fred, dvs. hvor du ikke graver eller luger for meget eller lader jorden være helt bar.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab