Kan en ny brændeovn betale sig?

Med en ny brændeovn med automatisk styring af forbrændingen bruger du 40 procent mindre brænde. Læs, hvor hurtigt en ny brændeovn betaler sig selv hjem.

brændeovn i moderne hjem

Overvejer du at udskifte den gamle brændeovn med en ny? Se her hvor hurtigt investeringen tilbagebetales. Foto: Morten Thun.

Hvis du har en gammel brændeovn, kan det i mange tilfælde hurtigt betale sig at skifte den ud med en ny brændeovn med automatisk styring af forbrændingen. Hvor hurtigt, den nye brændeovn har tjent sig selv hjem, afhænger af:

  • Hvor meget brænde du fyrer med.
  • Prisen på brændet.
  • Prisen på brændeovnen.

Generelle beregninger fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) viser, at du kan spare op til 40 procent på dit brændeforbrug ved at skifte til en brændeovn med automatisk styring af forbrændingen.

Hvad er tilbagebetalingstiden for en ny brændeovn med automatisk styring?

Bolius har beregnet tilbagebetalingstiden for en ny, automatiseret brændeovn med en effekt på ca. 4 kW til 15.000 kr. samt en gennemsnitspris på 1 brændetårn ovntørret brænde (2 m3) på 2.200 kr.

  • Lille årligt forbrug på 2 m3 brænde (1 brændetårn): Tilbagebetalingstid: 17 år
  • Mellemstort årligt forbrug på 5 m3 brænde (2,5 brændetårne): Tilbagebetalingstid: 6,8 år
  • Stort årligt forbrug på 10 m3 brænde (ca. 5 brændetårne): Tilbagebetalingstid: 3,5 år
  • Meget stort årligt forbrug på 20 m3 brænde (ca. 11 brændetårne): Tilbagebetalingstid: Du taber 9.200 kr. hvert år, du venter

Kilder og henvisninger

Kilder:

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab