Kan hvidløg holde fluer væk fra krydderurter i vindueskarmen?

Læs svaret her.

Kan hvidløg holde fluer væk fra krydderurter i vindueskarmen.
Brug hvidløg til at holde små fluer væk fra basilikum og andre krydderurter i vindueskarmen. Foto: Tommy Verting.

Du kan undgå fluer i krydderurter i køkkenet, hvis du lægger et halvt fed hvidløg i bunden af urtepotten under krydderurten. Kraftig hvidløgsduft kan genere fluer og deres evne til at finde de planter, som de godt kan lide. For at få nogen effekt, skal hvidløgene findeles for at frigøre duften.

Hvordan kan du ellers holde fluer væk fra krydderurter i vindueskarmen?

Der kommer ofte fluer (eller sørgemyg som de korrekt hedder) i potteplanter, fordi planterne bliver overvandet, og jorden derfor er meget fugtig. Undgå fluer ved at holde potteplanterne til den tørre side.

Kilde: Magnus Gammelgaard Nielsen, gartneritekniker, plante-doktor.dk

 

Vil du gerne have svar på, om en bestemt myte eller et husråd om hus og have virker, så skriv til tips@bolius.dk og fortæl, hvad myten eller husrådet går ud på. Vi kan ikke love at undersøge alle myter og husråd, vi modtager. De, myter og husråd, vi tager op, vil blive offentliggjort her.

Se alle husråd og myter, havetips, sparetips, trælse ting, vedligeholdelsestips, indretningstips og 10 gode råd.

Kilder og henvisninger

Kommentarer (3)

 1. Ruth Schjørring
  Jeg fik en gang for snart 20 år tilbage et råd, som jeg har fulgt lige siden.

  Læg en skive OASIS i bunden af urtepotten på ca. 1-2 cm tykkelse alt efter plantens størrelse. Hvis du sætter planten i en urtepotteskjuler, der er lidt større, er det nemmest.

  Min venindes krydderurter blev næsten altid ubrugelige efter et par dage, da det er svært, at dosere vandmængde til de små potter. Nu gør hun som jeg og vander, så kun oasis'en er dækket. Vand altid direkte i potten, planten suger selv det, den har brug for. Det har virket på alle de mange potteplanter, jeg har prøvet det på.
  (0)Svar og se andres svar


 2. bfj
  Det er også en god ide at have en tomatplante groende i køkkenvinduet. Den lugt fra planterne, kan fluerne heller ikke lide. Det kan være svært at have tomatplanter hele året, men så kan en duftpelargonie også gøre det. Det er en typisk gammeldags potteplante, som vi nu om dage bruger i potter på terrassen og som findes i slere varianter med brogede og helt grønne blade. Nogle er flittigt blomstrende, andre blot fint grønne. Disse duftpelargonier ("øreblomster") kaldes de også i folkemunde udsender citruslignende dufte og bare ved et strøg over bladene er der en fin duft. Jeg har selv oplevet, at vi har færre myg og fluer, når vi sidder på terrassen og har disse planter i nærheden. Det er rart med noget nyttigt og kønt på een og samme tid.
  (0)Svar og se andres svar


 3. Alice Reite
  Bra tips! jeg burde have tænkt på dette. Jeg har erfaring med at holde hveps væk ved hjælp af hvidløg.
  (0)Svar og se andres svar


Annonce
Annonce

Bolius - et helejet Realdania selskab