Kan hvidløg holde fluer væk fra krydderurter i vindueskarmen?

Læs svaret her.

Kan hvidløg holde fluer væk fra krydderurter i vindueskarmen.

Brug hvidløg til at holde små fluer væk fra basilikum og andre krydderurter i vindueskarmen. Foto: Tommy Verting.

Du kan undgå fluer i krydderurter i køkkenet, hvis du lægger et halvt fed hvidløg i bunden af urtepotten under krydderurten. Kraftig hvidløgsduft kan genere fluer og deres evne til at finde de planter, som de godt kan lide. For at få nogen effekt, skal hvidløgene findeles for at frigøre duften.

Hvordan kan du ellers holde fluer væk fra krydderurter i vindueskarmen?

Der kommer ofte fluer (eller sørgemyg som de korrekt hedder) i potteplanter, fordi planterne bliver overvandet, og jorden derfor er meget fugtig. Undgå fluer ved at holde potteplanterne til den tørre side.

Kilde: Magnus Gammelgaard Nielsen, gartneritekniker, plante-doktor.dk

 

Vil du gerne have svar på, om en bestemt myte eller et husråd om hus og have virker, så skriv til tips@bolius.dk og fortæl, hvad myten eller husrådet går ud på. Vi kan ikke love at undersøge alle myter og husråd, vi modtager. De, myter og husråd, vi tager op, vil blive offentliggjort her.

Se alle husråd og myter, havetips, sparetips, trælse ting, vedligeholdelsestips, indretningstips og 10 gode råd.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab