Spørg Bolius

Kan jeg ændre den udvendige farve på træ/alu-vinduer?

Hej Bolius og læsere.

Vi, familien, er faldet for et gult 70'er hus, hvor træværket og vinduer udvendigt er mørkerøde/brune.

Sælger har for 5 år siden isat nye træ-/alu-vinduer... i samme mørkerøde/brune farve. Dette er virkelig en torn i øjet, synes vi personligt.

Har Bolius.dk eller læsere kendskab til om man kan overmale den udvendige alu-side således, at man får et pænt og holdbart resultat? Det virker ikke fornuftigt at udskifte så nye vinduer til vinduer i en farve, vi kan holde ud at se på. Vi er godt klar over, det kommer til at koste penge, så afhængigt af de svar, der kommer, vil vi vurdere, om det kan betale sig.

På forhånd tak.

Hej Casper J.

Nej, det er ikke praktisk muligt at male aluminiumdelenes lakerede overflade, i så fald skulle aluminiumdelene afmonteres og sendes til sandslibning og lakering, eller aludelene skulle skiftes ud til dele i en ny farve.

Men i begge tilfælde ville det kræve, at man demonterede hele vinduet og først kunne montere det igen, når man havde fået lakeret delene.

Det ville sandsynligvis komme til at koste mindst lige så meget som at skifte vinduerene ud.

Så i praksis er det ikke muligt, men I kunne måske få et nedslag i prisen på grund af den karakteristiske farve, så I kunne skifte vinduerne?

Det er en fordel, at træ-/aluvinduerenes udvendige overflade, i modsætning til trævinduer, er så hård og glat, at den ikke skal vedligeholdes, men et minus, at man af samme årsag ikke har mulighed for at ændre farven på den udvendige del af vinduerne.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, Fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden