Ja, skovflåter kan godt overføre sygdomme til kæledyr og især hunde og katte. Men de er ikke så modtagelige som os mennesker, og i mange tilfælde vil der ikke ske noget ved, at en skovflåt har suget blod fra din hund eller kat. Opstår der efterfølgende rødmen omkring det område, hvorfra du har fjernet flåten, så bør du dog tage din hund eller kat med til dyrlægen, da det kan være tegn på infektion.

Hvornår angriber skovflåter dit kæledyr?

Hvis din kat eller hund strejfer omkring i højt græs og krat, er der stor sandsynlighed for, at den bliver bidt af skovflåter i perioderne marts-juni og august-september.

Sådan fjerner du flåter fra hunde og katte

Derfor bør du jævnligt undersøge dit kæledyr for skovflåter. De vil typisk sidde på dyrets hoved og hals, men du skal gå hele kroppen igennem. Fjern flåter med en flåttang, som du bruger til langsomt at trække flåten fri. Undgå hurtige træk og helst også at dreje flåten, da det kan øge risikoen for, at den tømmer sit maveindhold.

Hvordan undgår katte og hunde skovflåter?

Til både hunde og katte kan du købe bekæmpelsesmidler, der holder skovflåter på afstand. Forhør dig hos din dyrlæge om, hvilket middel der passer bedst til din situation.

  • Til hunde: Frontline, Promeris Dou, Ex-spot, Practic-Tic eller Bayvantic.
  • Til katte: Frontline

Kan skovflåter vandre fra dit kæledyr hen på dig?

Hvis du nusser din hund efter en tur i skoven, og der sidder en skovflåt i pelsen, som endnu ikke har bidt sig fast, kan den godt vandre op ad din hånd og bide dig i stedet.

Men når skovflåter først har bidt sig fast på en vært, vil de typisk blive siddende, indtil de er mætte. Derfor skal du ikke bekymre dig om, at dit kæledyr slæber skovflåter med rundt, som bliver videreført til dig eller andre kæledyr.