Spørg om indretning

Denne artikel stammer fra brevkassen ”Spørg om indretning”, som Videncentret Bolius tidligere har haft.

Kære arkitekter

Vi har nu boet i vores hus i et år, og det er tid at få gjort lidt ved vores bryggers. Vi har haft gang i mange løsninger, men har brug for lidt hjælp til at tage de endelige beslutninger.

Vi er en familie på 4 raske drenge og 2 voksne. Som det er nu, har vi et bryggers som den eneste indgang, og der er ofte ret rodet med overtøj og sko. Egentlig har vi været imod en 'pæn' indgang, men som rummet er nu, er behovet alligevel opstået.

Der er jo egentlig god plads til en evt. tilbygning og ny pæn indgang før bryggerset, men da huset i forvejen er 263 m2, synes vi også, det er lidt voldsomt. Værelset ved siden af køkkenet bliver ikke rigtig brugt, og vi har overvejet, om det kunne laves til bryggers.

Vi ved, det er en omfattende affære, men da vi regner med at blive her de næste mange år, er vi indstillet på at bruge såvel tid som penge på projektet.

Håber I kan hjælpe med at skabe nogle brugbare ideer.

Med venlig hilsen Dorte og Martin Jakobsen

LÆS OGSÅ: Hvordan gør jeg mit bryggers bedre? 

Kære Dorte og Martin

Tak for jeres meget omfangsrige spørgsmål, som jeg har tilladt mig at korte noget ned.

Jeg har i mit løsningsforslag fokuseret på udfordringerne, I har med manglende plads i bryggerset.

Værelse laves om til bryggers

Forslaget tager udgangspunkt i det værelse, som I selv havde udset som en mulig aflastning for jeres 4 raske drenges tøj, tasker, fodtøj, sportstasker, skateboards m.m. Der etableres en ny bryggersdør direkte ind i dette rum, der er centralt placeret, og i forlængelse af den eksisterende entré på husets modsatte side. Skabe fra gulv til loft i begge sider, evt. med en smalbænk foran, a la omklædningsrummene i sportshallen, så alle får deres eget skab til cykellygter, vanter, tøj og sko.

Således bliver det nuværende bryggers omdannet til grovkøkken/viktualierum/vaskerum, hvor der ikke også er indgang og beskidte fodboldsstøvler.

LÆS OGSÅ: Bryggers med plads til rod

Fjern væggen mod spisestuen - delvist. For at få mere ”albueplads” og dagslys, foreslår jeg at åbne op til køkkenet med en glas-dobbeltdør mellem grovkøkkenet og køkken, samt at væggen mod spisestuen delvist fjernes, så kontakten fra køkken til spisestue giver mulighed for en praktisk og funktionel køkkenløsning med masser af skabsplads, ovne i god arbejdshøjde, kolonialskab, frys og 2 køleskabe – så der kan købes ind til mere en 2-3 dages forbrug ad gangen.

Mvh. arkitekt maa, Thomas Hjort, m4 arkitekter

LÆS OGSÅ: Derfor lugter dit bryggers