Kom med ned i kongehusets og regeringens atombunker

Danmarks dybeste hemmelighed kaldes bunkeren ’Regan Vest’, der som regeringens og kongehusets atombunker skal beskytte toppen af det danske samfund, hvis krig skulle bryde ud. Klik her og kom med ned i bunkeren og se dronningens lejlighed, statsministerens seng – og om der er askebæger på toilettet.

Bunkeren Regan Vest er Danmarks dybeste hemmelighed.

Hvis der skulle udbryde krig i Danmark, skulle den hemmelige bunker gemme toppen af samfundet, fx Regeringen og Kongehuset. Det var planen, da Regan Vest blev anlagt i 1960'erne. Nu er bunkeren skrevet af beredskabsplanerne. Der findes i stedet et andet og lidt mindre anlæg i Nordsjælland, kaldet Regan Øst, som stadig er en del af beredskabsplanerne, men der er ingen, der i dag forventer, at der bliver et snarligt behov for at flytte hele regeringen under jorden. 

Få et unikt indblik ind i bunkeren og se bl.a. hvordan dronningens lejlighed og statsministerens seng ser ud. Du kan læse mere om bunkeren i bogen 'Danmarks dybeste hemmelighed' her eller på Nordjyllands Historiske Museum her.

LÆS OGSÅ: Boligreportager

Kom med ned i Regan Vest

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab