Kom med ned i kongehusets og regeringens atombunker

Danmarks dybeste hemmelighed kaldes bunkeren ’Regan Vest’, der skulle beskytte toppen af det danske samfund, hvis krig skulle bryde ud. Se billeder af dronningens lejlighed, statsministerens seng og resten af bunkeren.

Bunkeren Regan Vest er Danmarks dybeste hemmelighed.

Hvis der skulle udbryde krig i Danmark, skulle den hemmelige bunker gemme toppen af samfundet, fx regeringen og Kongehuset. Det var planen, da Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste byggede Regan Vest fra 1963-1968 i Rold Skov i Nordjylland.

Besøg Regan Vest i 2020 (måske)

Regan Vest er en forkortelse for Regeringsanlæg Vestdanmark. Den 5.500 kvadratmeter store og atomsikre bunker blev skrevet ud af beredskabsplanerne og taget ud af drift i 2003.

Der findes i stedet et andet og lidt mindre anlæg i Nordsjælland, kaldet Regan Øst, som stadig er en del af beredskabsplanerne, men der er ingen, der i dag forventer, at der bliver et snarligt behov for at flytte hele regeringen under jorden.

Der er blevet afsat 20 millioner kr. til Regan Vest i finansloven for 2019, og målet med det er at åbne bunkeren for offentligheden i 2020. Der skal dog flere penge til.

Se, hvordan Regan Vest ser ud

Få et unikt indblik ind i bunkeren og se bl.a. hvordan dronningens lejlighed og statsministerens seng ser ud i billedserien herunder.

Du kan læse mere om bunkeren i bogen 'Danmarks dybeste hemmelighed' eller på Nordjyllands Historiske Museum.

Kom med ned i Regan Vest

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab