Kom med til verdens største haveshow

Havemoden i år – den blev vist frem på forårets Chelsea Flower Show, der er verdens største haveshow på 50.000 m2. Det afholdes årligt i London, Dronning Elizabeth er æresgæst, og du kan mærke stemningen og få gode ideer til din egen have her.

Billedgalleri: Kom med til verdens største haveshow

Hvert år løber verden største haveshow af stablen i maj måned i hjertet af London. Arrangementet hedder Chelsea Flower Show (CFS), og er for blomster- og haveelskere hvad Disneyland er for børn og barnlige sjæle.

Det er her de nyeste havetrends vises og fortolkes. Det er også her, planteforædlerne præsenterer årets nye sorter, og det er her, man kan købe det skønneste haveudstyr og redskaber. Der er således masser af inspiration at tage med tilbage til de hjemlige parceller.

Træer kan definere et rum i haven, som det ses her. Foto: Charlotte Sandberg og Nina Ewald

Et overordnet tema for Chelsea Flower Show var ”Alice i Eventyrland”. Foto: Charlotte Sandberg og Nina Ewald

En gammel klassikker

Når man går omkring på Chelsea Flower Show, er det ikke ualmindeligt at støde ind i blomsterudsmykkede kvinder og mænd i fantastiske kreationer. Foto: Charlotte Sandberg og Nina Ewald

Det er det engelske haveselskab, Royal Horticultural Society, der står bag arrangementet – og Chelsea-showet er blot et af flere engelske haveshows og –udstillinger, som finder sted landet over, fra tidligt forår til langt hen på efteråret. Er du selv interesseret i haver og blomster, kan du overveje en tur til et af de overdådige shows. Læs mere på www.rhs.org.uk.

Chelsea Flower Show har 102 år på bagen og afholdes på arealerne omkring Royal Hospital, der er plejehjem for krigsveteraner. Hele området fylder 50.000 m2. Udstillingen åbnes altid af Dronning Elizabeth, og de følgende fem dage besøges det af op mod 160.000 mennesker.

De forskellige showhaver, stande og planter bedømmes af en dommerkomite og tildeles guld-, sølv- og bronzemedaljer. Der kåres desuden en ’Best in show’ have, der naturligvis er en utrolig eftertragtet titel, og sidst på ugen vælges publikums favorit.

Oplev stemningen fra Chelsea i billedserien – og få gode ideer til din egne have.

Podcast: Havetrends i 2019

Sukkulenter, kaktusser, grønne stueplanter. De seneste år har vi set en kæmpe grøn bølge suse ind i de danske hjem. Men hvad bliver det nye spændende, som vi skal indrette med i vores stuer, på altaner og i haven? Lyt med og kom på forkant, så det er dine planter, som naboen skuer efter.

Hør alle afsnit her - eller find til iPhone og Android.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab