Tjekliste | 5 trin

Lav din egen lampe i kork

Billedguide. Sådan laver du en klassisk lampeskærm i kork.

1. trin

Tilpas mønsterpapiret

2. trin

Tilpas mønsterpapiret

Sno mønsterpapiret rundt om stativet. Klip det til så det passer og har et overlap på ca. 5 cm. Lav det lidt længere hvor det lapper over, så det får en asymmetrisk lukning. Dobbelttjek mål på højde og omkreds. Mål dit mønster efter og ret eventuelt til. Klip papirmønster ud.

3. trin

Skær korken ud

Læg mønsteret på korken og sæt den fast med malertape. Skær korken ud. Det kan være en fordel med en rulleskærer (har du ikke en rulleskære, kan du bruge en hobbykniv).

4. trin

Montér metalbånd

Hvis din skærm tidligere har været til en bordlampe, skal du montere et stykke metalbånd med huller foroven. Mål længden på tværs og læg 6 cm. til. Sav et stykke bånd, der passer i længden, og buk enderne rundt om stativet. Sørg for at der er et hul midt i. Træk nu ledningen igennem hullet i midten, og monter fatningen i skærmen og monter stik på den anden ende af ledningen.

5. trin

Lim korken sammen

Fold korken rundt om stativet. Lim overlappet sammen med limpistolen.

6. trin

Sy skærmen

Nu skal du have lavet sting med garnet. Her kan du enten lave nogle store korssting eller som her lige sting. Sy med bomuldsgarn i en farve, der passer der, hvor lampen skal hænge. Sæt en pære i, og din lampe er klar til at bringe lidt gylden glød ind i stuen.