Tjekliste | 3 trin

Lav et vildt område i haven

Få en vild have - uden at det fylder det hele. Lav et vildt hjørne med insektvenlige blomster, fx i stedet for græsplænen eller et typisk blomsterbed.

1. trin

Klargør området

Vælg ét område af haven, hvor der er sol mindst seks timer om dagen. Slå områdets vækster helt ned og fjern alt græs. Grav 15-20 cm i dybden og vend græstørvene om.

Put vasket bakkesand i hullet fremfor gødning og muldjord. Vasket bakkesand er bedre til de danske vilde arter.

2. trin

Så blomster

Så de vilde blomster eller blandinger som du gerne vil have. Vælg blomster eller en blanding, der passer til din jordtype. Brug den anbefalede mængde af frø - bland gerne frøene med tørt sand inden, på den måde kan frøene bedre fordele sig.

Bind frøene til jordoverfladen ved at klappe jorden med bagsiden af en skovl. Vand lidt.

3. trin

Pas området

Det er vigtigt at vande i tørre perioder, mens frøene spirer, ellers går de små kimplanter til. Fjern derudover løbende tidsler, kvikgræs, gråbynke, græs og andre uønskede arter. Hvis du lader ukrudtet eller græsset vokse i området, risikerer du, at de overtager området og gør det for ensformigt. 

Når blomsterblandingen er afblomstret, skal den slås ned og afklippet fjernes. Inden da kan du med fordel samle frø fra planterne, som du kan gemme og så til næste år.