Lille gårdhave - kan jeg undgå alger hvis hvis jeg lægger ærtesten i stedet for fliser?

Hej Bolius

Jeg har en lille baggård tilhørende et byhus. Der ligger nogen meget gamle fliser. Mit spørgsmål går på, om jeg kan lægge eksempelvis ærtesten direkte ovenpå den eksisterende belægning?

Dernæst tænker jeg, om ærtesten, perlesten og granitskærver bliver ramt af alger på samme måde som fliser og træ?

Vh. Louise

Kære Louise

Hverken perlesten, granit skærver eller ærtesten bliver misfarvet af grønalger.

Hvis der er tilløb til mindre belægninger af grønalger, så er det meget let lige at rive overfladen, så kan evt mindre alge belægninger fjernes på småstenene.

Jeg vil ikke lægge de nye småsten direkte ovenpå de ex. belægninger. De kan let skride ud fordi de ikke er hæftet til de ex. belægninger. Jeg vil lægge et lag Fibertex eller min. 5 cm. grus ovenpå de ex. belægninger og derpå 3-5 cm. ny belægning af de nævnte muligheder. Består den ex. belægning af træ, så husk at dække evt. fuger eller revner, så forhindres evt. ny grus belægning i at falde igennem fugerne.

 

Med venlig hilsen

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab