Lines bedste valg: En flise med kant

I stedet for en hvid væg i et hvidt køkken har Line Bjørk Holtse valgt en grøn cementflise, der giver kant og personlighed. Hun betegner det som sit bedste køb i 2017.

Line Bjørk Holtse står med datteren Vida på armen i køkkenet i huset i Ballerup.

Line Bjørk Holtse fandt inspiration til sildebensmønsteret på de sociale medier.

Hver eneste dag, når Line Bjørk Holtse går ud i sit køkken, glæder hun sig over det, hun selv beskriver som sit bedste køb sidste år. På væggen over køkkenbordet har hun nemlig valgt cementfliser, der er lagt i et sildebensmønster.  

– Jeg synes, de er megafine, og jeg synes virkelig, de giver noget til rummet. Hver dag tænker jeg ”ej, hvor ser det flot ud,” fortæller Line og kaster et blik ud mod køkkenet i parcelhuset i Ballerup, som hun overtog sammen med kæresten for to et halvt år siden.

Køkkenet var noget af det første, de renoverede, men i to år var køkkenvæggen hvid. Line og kæresten Kasper talte om at male den en flot farve, men så fik Line idéen med fliser efter at have kigget på de sociale medier, hvor hun også fik inspiration til sildebensmønsteret. Først overvejede hun den blanke, hvide metroflise. 

– Men så faldt jeg over de her fliser og syntes, at de passede helt perfekt. De giver mere kant og personlighed og måske lidt mere varme og gør rummet mere hyggeligt at være i, siger Line. 

Også på gulvet er der fliser, nemlig en keramisk, glaseret flise med navnet ”Factory” fra Evers.

Fliserne er håndlavet, og ikke to af dem er helt ens – ligesom fliserne på køkkengulvet, hvor Vida på syv måneder ligger på maven og kigger rundt, mens storebror Marley på tre år er i børnehave. 

– Jeg kan godt lide, at det ikke er snorlige; at der ligesom er et spil i fliserne, siger Line.

For nogle måneder siden var den nye flisevæg færdig. At det er en iøjnefaldende flise, indebærer dog også den risiko, at hun måske bliver træt af den om fem år, indrømmer Line. 

– Så tager vi dem ned og sætter noget nyt op. Sådan en er jeg, siger hun.

Om vægflisen

Grøn cementflise på væggen bag køkkenbordet, hvor der står en kande og en lysestage.
  • Håndlavet cementflise Stix i farven ”russian blue black” fra firmaet Marokk. 
  • Mål: 30,5 x 6 x 1,6 cm. 
  • Pris: 1.300 kr./m2. 
  • Skal imprægneres og vokses efter opsætning, så de bliver robuste over for snavs – midlerne kan købes med fliserne. Efter 1-2 år renses og imprægneres igen. 
  • Rengøring ved vask med naturlige sæber tilført voks – evt. særlig pletfjerner. 
  • Flisen er fiberforstærket uden tilsætningsstoffer. Kan bruges på væg og gulv i badeværelset og andre rum samt udendørs, hvis de får den rette imprægnering. 
  • Farven vil fade 10-20 procent over 20-30 år.

Læs mere på marokk.dk

Fokus på fliser

Vi sætter fokus på fliser i boligen på tværs af vores platforme i en række artikler på bolius.dk, video, billedserier og i et stort tema i magasinet Bolius.

Du kan både finde fakta, gode råd og inspiration til valg af fliser til gulve eller vægge indendørs. 

Læs magasinet her

Granit, skifer, travertin, terrazzo, marmor, cement, glasmosaik, terrakotta, beton, uglaserede og glaserede keramiske fliser.

Guide til fliser i boligen

Til badeværelset, køkkenet, gulvet eller væggen – vi guider dig gennem kendetegnene ved 11 forskellige typer af fliser, hvor de kan anvendes, fordele og ulemper samt rengøring.

Fliser med klistermærker pynter i hvid brusekabine og flise med spraymaling som bordskåner.

Vær kreativ med fliser

Vi har samlet nogle gør det selv-tips, der viser, hvordan du kan dekorere dine fliser og give nyt liv til de gamle fliser, der ligger og samler støv.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab