Loyal oplysningspligt i ejendomshandel

Vi havde fundet det hus, vi vil købe, udbedt os alle relevante dokumenter og endelig underskrevet købsaftalen, hvilket sælger siden også gjorde. Vores advokat havde forinden bedt om et nyt kommunalt oplysningsskema. Dette fik vi så tilsendt efter at alle frister var udløbet og garantien stillet: Der står at der skal kloakeres næste år! Men må man fortie en sådan oplysning og hvem skal nu betale for tilslutningen?

Morten Foverskov

Hej Morten

Pokkers ærgerligt, men om der er tale om fortielse er nok mere tvivlsomt. Sælger har formentlig ikke vidst noget herom og kan næppe klandres for, at kommunen har besluttet, at der skal kloakeres næste år. I og med at der er tale om en væsentlig oplysning, ville det sædvanligvis være sådan, at I vil kunne hæve handlen. Vælger I at gennemføre handlen, vil det være jer, som hænger på udgiften, medmindre I kan bevise, at sælger var fuldt ud vidende derom.

Med venlig hilsen

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab