Møbler af pap – se 20 lækre designs her

Hylder, stole, kattehule og legetøjsopbevaring. Møbler behøver ikke være lavet af træ og stof – også pap er flot og funktionelt som materiale, når designerne går i gang. Se 20 lækre eksempler her.

Møbler fremstillet af pap lyder måske en smule absurd, men stadigt flere designere kaster sig over det uanseelige materiale og med god grund. Pap er nemlig ikke kun miljøvenligt, der er også overraskende stabilt, let og billigt.

Pap er holdbart og funktionelt

Stjernearkitekten Frank Gehry var blandt de første designere, der skabte møbler med pap som det primære materiale i møbelserien Easy Edges, der kom på markedet i perioden 1969-1973.

Et af disse designs Wiggle-stolen har vundet adskillige priser og er udstillet på blandt andet The Museum of Modern Art i London og London's Design Museum. Stolen består af 60 lag bølgepap, holdt sammen af skjulte skruer.

I dag findes der forskellige skoler indenfor fremstillingen af papmøbler. Nogle producenter gør en dyd ud af udelukkende at bruge pap i fremstillingen, mens andre også bruger lim, skruer mm.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab