Nu bliver det dyrt: Så meget stiger prisen på naturgas og fjernvarme

Nu bliver det dyrt: Så meget stiger prisen på naturgas og fjernvarme.

Nu bliver der en ekstra god grund til at gøre din bolig mere energivenlig. Priserne på naturgas og fjernvarme stiger nemlig kraftigt, og det vil gøre det langt dyrere at varme huset op for 400.000 fjernvarmeforbrugere og 390.000 husstande med naturgasfyr.

Naturgaspriserne er allerede steget med 30 procent i det første halve år, og da varmen eller en del af varmen på 250 af landets 410 fjernvarmeværker kommer fra naturgas, hæver det også prisen på fjernvarme.

Fjernvarme kan koste 2.000 kr. ekstra

- Priserne vil også stige for fjernvarmeforbrugerne. Ikke 30 procent, men nok op til 15 procent, siger teknisk konsulent i Dansk Fjernvarme, John Tang.

Få gode råd til sænke varmeregningen på Bolius’ Spar energi

Han anslår, at prisstigningerne på fjernvarme kan koste en familie i et standardhus op mod 2.000 kr. ekstra om året. I 2010 betalte en typisk familie 12.815 kr. om året.

Det vil være forskelligt, hvor meget priserne vil stige, alt efter hvilket fjernevarmeværk, du har.

Så meget vil naturgas koste ekstra

Ifølge Dansk Fjernvarme kostede det i snit 20.171 kr. at varme et standardhus op med naturgas i 2010. En prisstigning på 30 procent vil hæve prisen for at varme huset op med naturgas med 6.000 kr.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab