Spørg Bolius

Nyt varmesystem virker ikke - hvem har ansvaret vvs-firma eller leverandør?

Til Bolius

Vi har fået opgraderet gulvvarmesystem af VVS firma ifm. boligudvidelse. Udvidelse er baseret på at skulle passe til eksisterende luft-til-vand varmepumpesystem, men nu går systemet (varmepumpe) hele tiden i fejl.

VVS firma siger, at de har lavet systemet (kreds-styring) så det kan køre sammen med varmepumpen, men varmepumpeleverandør siger, at det nye system modarbejder varmepumpen og at der ikke er noget galt med pumpen.

Hvad rettigheder har man som kunde, når leverandør A og B hver især siger, de har leveret et korrekt produkt og at det er den anden leverandørs fejl?

Vi kan ikke få nogle af leverandørerne til at rette op på, hvad der nu skal rettes op på så det fungerer sammen. VVS leverandør har opgivet og varmepumpeleverandør ignorerer henvendelser om servicebesøg, til trods for, at vi er villige til at betale for udbedringer.

Med venlig hilsen,

Christian

Hej Christian

Det er en træls situation som vi desværre oplever ofte. Begge parter kan jo for så vidt have ret i deres antagelser, men ham der har ansvaret må være ham der kom til sidst, og som skulle bygge videre på noget eksisterende. Her skulle man i bagklogskabens klare lys have taget fat på varmepumpeleverandøren, og forhørt sig om installationen.

Nu ved jeg jo ikke hvad der reelt er problemet, og skal derfor ikke kunne sige præcist hvad der er årsag til fejlen.

Et godt råd kunne være at skrive til begge parter, og foreslå en uvildig vurdering af anlægget. Lad en vvs-ingeniør besigtiget anlægget og varmepumpe, og lad denne finde årsagen og komme med udbedringsforslag. Der er reelt tale om en syn og skønsmand, men det er så det man kalder et udenretsligt syn og skøn, hvor man undgår advokater og retssager.

Skønsmanden kan findes via forskellige veje. Jeg ville nok tage direkte fat på Teknologisk Institut, som desuden har en udpegningsordning for skønsmænd.

Udgifterne til denne afholder du i første omgang, men ellers er det den part som har en fejl, som skal betale udgifterne. Alternativt kan man vælge at dele regningen ud fra en ”passende” fordelingsnøgle. Denne fordeling kan man bede skønsmanden angive.

Det er nok mit bedste svar herfra. Jeg ønsker jer held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden