Oldfruens fif mod hunde- og kattehår i huset

Disse enkle råd mod hunde- og kattehår i huset og på tøjet er testet på kongelige hundehår gennem mange år på Gråsten Slot. Få oldfruens fif til at fjerne hår fra hunde og katte.

Oldfruen kratter dyrehår væk fra gulvtæppe med en gulvskrubbe

En gulvskrubbe er god til at kratte hundehår og kattehår ud af gulvtæppet, når hunden eller katten fælder.

Har du hund eller kat, så ved du også, hvor irriterende det er, når dit sorte tøj pludselig er gråt af pels, eller når gulvet - kort efter støvsugningen - igen er fyldt med hårtotter, når katten eller hunden fælder. 

Se her oldfruens smarte fif til at undgå hår på gulvtæpper, gulve, tøj og i møbler.

Slip for hundehår og kattehår på gulvtæppet

  • Brug en gulvskrubbe. Hunde- og kattehår fjernes lettest fra gulvtæpper ved at bruge en gulvskrubbe, inden du støvsuger.
  • Træk gulvskrubben over tæppet ind mod dig selv. På den måde trækker du hårene op af gulvtæppet, og de er nemmere at støvsuge væk.
  • Støvsug!

Slip for kattehår og hundehår på klinke- og trægulvet

For mange travle familier er det alt for besværligt, hvis støvsugeren skal frem, hver gang der skal fjernes hunde- og kattehår fra gulvet - men så er den her løsning smart:

  • Brug en tør gulvmoppe med fladt hoved.
  • Kør gulvmoppen over gulvet. I modsætning til en kost hvirvler gulvmoppen ikke støv rundt i rummet. Gulvmoppen kommer desuden rundt i mange af de hjørner, som en kost ikke kan komme rundt i.

Slip for hår på stofmøbler, når katten og hunden fælder

Brug en fnullerbørste, det er den mest effektive måde at fjerne hunde- og kattehår fra stofmøbler.

Sådan fjerner du hår fra tøjet

Når kæledyrene fælder, er det ikke kun møbler, gulve og tæpper, der er udsatte, det samme er dit tøj. Et smart fif er at bruge de skumvaskeklude (engangsklude), mange bruger til bleskift, når du vasker tøj i vaskemaskinen. Prop et par klude i vaskemaskinen sammen med tøjet, så tager de en del af hunde- og kattehårene. 

Også tørretumbleren er en ganske god løsning, hvis der skal fjernes hår fra tøjet.

Alternativt kan du bruge skuresvampe - dog uden den grove side. Skur tøjet med svampene - de fjerner ikke alle hårene, men en del af dem, og gør det mere overskueligt at fjerne resten med en fnugrulle.

Oldfruens rengøringsfilosofi

Tidligere oldfrue Grethe Henriksen har i 19 år sørget for, at Marienborg og siden hen Gråsten Slot har været skinnende rene til glæde for en lang række kongelige og toppolitikere som Dronning Ingrid, Dronning Margrethe, Hillary Clinton, Poul Schlüter og Poul Nyrup.

Grethes filosofi er: - Hvorfor bruge masser af penge på dyre, opreklamerede rengøringsmidler, når du kan bruge de gammeldags fif og samtidig tage hensyn til miljøet.

Kilder og henvisninger

Kilder:

  • Grethe Henriksen, tidligere oldfrue, fagekspert

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab