Oldfruens fif til et rent køleskab

Undgå stærke rengøringsmidler i køleskabet. Tidligere oldfrue Grethe Henriksen sværger til denne effektive løsning uden kemikalier, når køleskabet skal gøres ordentligt rent. Få oldfruens fif til et rent køleskab her.

Eddikeblanding er et godt rengøringsmiddel til dit køleskib.
Foto: Jesper Elgaard

Eddikeblanding er et godt rengøringsmiddel til dit køleskib.

Foto: Jesper Elgaard

- Mange bruger klorprodukter til at rense køleskab og fryser. Min erfaring siger dog, at almindeligt eddikevand er ligeså effektivt, men mere skånsomt for miljøet. Og så er det billigere, siger tidligere oldfrue Grethe Henriksen til Bolius.dk.

LÆS OGSÅ: Gør køkkenet hovedrent - sådan

Sådan gør du køleskabet rent - uden kemikalier

 • Lav denne effektive blanding:

  • 2 dele eddike
  • 3 dele vand
  • En lille smule opvaskemiddel

 • Vask køleskab og fryser grundigt med blandingen på en klud.
 • Tag hylderne ud og vask dem på almindelig vis med opvaskemiddel.
 • Tør efter med en ren klud opvredet i vand

LÆS OGSÅ: Hvordan undgår du, at køleskabet lugter?

Oldfruens rengøringsfilosofi

Tidligere oldfrue Grethe Henriksen har i 19 år sørget for, at Marienborg og siden hen Gråsten Slot har været skinnende rene til glæde for en lang række kongelige og toppolitikere som Dronning Ingrid, Dronning Margrethe, Hillary Clinton, Poul Schlüter og Poul Nyrup.

Grethes filosofi er: - Hvorfor bruge masser af penge på dyre, opreklamerede rengøringsmidler, når du kan bruge de gammeldags fif og samtidig tage hensyn til miljøet.

Kilder og henvisninger

Kilder:

 • Grethe Henriksen, tidligere oldfrue, fagekspert

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab