Opskrift: Lav din egen chutney af stikkelsbær

Udnyt dine bær og grøntsager fra haven på nye måder og uden det store besvær. Her får en lækker opskrift på chutney. God fornøjelse!

Chutney er lækkert som tilbehør til eksempelvis indisk mad, kylling, svinekød eller ost. Det kan også nogle gange bruges til at pifte en sovs op med. Smag lagen til efter din egen smag.

Nogle bruger for eksempel ikke nødvendigvis allehånde. Byt evt. nogle ingredienser ud med noget tilsvarende, du har ved hånden. Det kan fx være chili i stedet for cayennepeber. Husk også altid kun at bruge rent bestik i krukken. Den mindste forurening udefra er grobund for mug. Undgås forurening kan din chutney holde længe. 

Chutney kan du bruge som tilbehør til indiske retter. Foto: Jesper Ellegaard, Baghuset.

Chutney kan du bruge som tilbehør til indiske retter. Foto: Jesper Ellegaard, Baghuset.

Det skal du bruge

  • 1 kg grønne stikkelsbær.
  • 50 g skalotteløg. Almindelige løg kan også benyttes.
  • 80 g rosiner.
  • ¾ spsk. Salt.
  • 80 g sukker.
  • 1¾ dl husholdningseddike.
  • 1/3 tsk. stødt ingefær.
  • 1/3 tsk. cayennepeber.
  • 1/3 tsk. allehånde.
  • 1/3 tsk. nelliker.

Sådan laver du en chutney

  • Hak stikkelsbær, løg og rosiner.
  • Bland alle ingredienser i en gryde og bring den i kog.
  • Lad det koge lige så stille, indtil det er blevet en tyk vælling.
  • Hæld chutneyen på syltekrukker og luk godt til husk at skylle syltekrukkerne i atamon først.

Forberedelsestid: 10 minutter

Kogetid: 15 minutter

Kalorier: 300

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab