Denne opskrift giver dig rigtig meget solbærrom. Op til 6 flasker. Hvis du kun skal bruge en flaske solbærrom, kan det derfor være en idé at bruge 1/6 af alle opskrifterne. 

Når du har lavet solbærrommen, får du som biprodukt noget skøn mos med rom, som er fantastisk til dessert. Bland det med lidt sukker, og gem det i et glas. Det er lækkert oven på is eller med flødeskum til.

Det skal du bruge for at lave solbærrom

  • 1½ kg solbær.
  • 6 søde mandler og 2 bitre mandler. Du kan sagtens undvære mandlerne.
  • 2 liter rom.
  • 2 kg kandis Du kan også benytte almindelig sukker.
  • 1 liter vand.
  • 4 kryddernelliker.

Sådan gør du

  • Vask solbærrene og mas dem. Det er nemmest at mase dem med hænderne.
  • Put solbærrene i henkogningsglas Benyt glas, som er helt tætte.
  • Smut mandlerne Hak dem fint, og put dem i sammen med kryddernellikerne.
  • Hæld rom over og luk glassene.
  • Lad glassene stå 2-3 uger.
  • Kog vand tilsat sukkeret til en sukkerlage, og lad det køle af.
  • Sigt indholdet af glasset gennem et klæde, så du får en ren væske.
  • Bland væsken med sukkersiruppen.
  • Fyld rommen på rene flasker og sæt patentprop på.

Så lang tid tager det

Forberedelsestid: 15 minutter

Kogetid: 15 minutter

Kalorier: 200