Henkogte pærer er lækre i en dessert, fx med flødeskum og mandler, eller med romfrugten fra en solbærrom. Pærerne kan holde sig meget længe, når de er forseglede i glas og opbevares mørkt, men så snart de åbne, skal de spises med det samme.

Det skal du bruge for at henkoge pærer

  • 1 kg pærer.
  • 5 dl vand.
  • 125 g sukker.
  • 1 tsk. vanilje.

Sådan henkoger du en pære

  • Bring vand, sukker og vanilje i kog.
  • Skræl pærerne, skær pletter væk, skær dem i halve, så er det nemmere at få kernehusene ud.
  • Læg pærerne i den kogende lage med det sammen, ellers bliver de brune. Skræl og halver et par pærer af gangen og lad dem koge 5 minutter hver.
  • Læg pærerne i henkogningsglas, efterhånden som de bliver færdige.
  • Skum lagen, giv den et opkog og fjern rester fra pærerne fra overfladen med en ske.
  • Hæld lagen på glasset og luk det.
  • Sæt glasset i ovnen ved 140 grader i ½ time.

Forberedelsestid: 15 minutter

Kogetid: 35 minutter