Opskrift: Lav dine egne syltede grønne tomater

Udnyt dine bær og grøntsager fra haven på nye måder – og uden det store besvær. Her får du nogle af hjemmeproduktions-entusiasten Vibekes lækre opskrifter. God fornøjelse!

- Udnyt sæsonens sidste tomater fra din have, som alligevel ikke når at modne. Syltede grønne tomater er gode som surt/sødt tilbehør til oksekød eller til desserter. Jeg lavede et kæmpe glas sidste år, og de holder sig stadig fint, forklarer Vibeke.

Udnyt de tomater, som ikke når at blive modne i løbet af sæsonen ved at sylte dem. Foto: Jesper Ellegaard, Baghuset.
Udnyt de tomater, som ikke når at blive modne i løbet af sæsonen ved at sylte dem. Foto: Jesper Ellegaard, Baghuset.

Det skal du bruge

  • Tomater.
  • 5 dl husholdningseddike.
  • 5 dl vand.
  • 500 g sukker.
  • 1 stykke hel kanel.
  • 1 stykke ingefær.
  • Atamon til konservering - se hvor meget på flasken.

Sådan gør du

  • Skyl tomaterne.
  • Prik huller i dem med en gaffel.
  • Bring vand og eddike i kog.
  • Kog tomaterne i 5-7 minutter og tag dem op.
  • Bland sukker og krydderier sammen med 5 dl af det kogte eddikevand.
  • Kog tomaterne i den nye lage i 5-7 minutter.
  • Tag gryden af, og lad tomaterne stå i lagen natten over i køleskabet, så suger de lagen til sig.
  • Kog evt. tomater og lage op 5-7 minutter næste dag – det gør jeg ikke selv, for så synes jeg, de bliver for bløde.
  • Put tomaterne i et sylteglas.
  • Kog lagen op igen og hæld atamon i efter flaskens anvisning.
  • Hæld lagen over tomaterne i glasset og luk.

Se flere opskrifter

Hyldeblomstvin

Kirsebærvin

Æblevin

Hyldebærsaft

Hyldebærsnaps

Solbærrom

Chutney af stikkelsbær

Tørrede tomater

Henkogte pærer

Henkogte porrer

Kilder og henvisninger
Annonce
Annonce

Bolius - et helejet Realdania selskab