Persilles Hjemmedyrk

Jeg hedder Persille og jeg er vild med planter. Jeg bor på Frederiksberg med min mand og katte, er passioneret planteaktivist og fortaler for genbrug, gendyrk og gennemsigtighed. Jeg eksperimenterer med hvad og hvor meget man kan dyrke selv på meget små arealer og på hvilke måder det kan skabe glæde både for øjet og maven.

Brug hybenrosebladene

Brug hybenrosebladene

tirsdag 28. juni 2016

Hybenroseblade giver både farve og parfumeret smag. De kan bruges til flere forskellige ting som for eksempel i en salat, og du kan lave rosen-eddike, rosen-saft eller kandiserede rosenblade.

Lav dit eget hyldeblomst-sukker

Lav dit eget hyldeblomst-sukker

tirsdag 14. juni 2016

Hyldeblomstsukker smager, dufter og fungerer helt som det lyder: Fantastisk. Det er nemt at lave og holdbart i umindelige tider. Det er en måde at tage en sommerdag og gemme til en kedelig dag i...

Lav din egen krydder-eddike

Lav din egen krydder-eddike

torsdag 9. juni 2016

Smagfulde fine kryddereddiker er dyre, men det er så nemt at lave selv, at man skulle tro det var løgn.

At dele er at hele

At dele er at hele

torsdag 19. maj 2016

Lige nu har alle planter fart på og de vil rigtig gerne deles. Planterne kan godt klare en let beskæring og både du, dine venner og bekendte kan få glæde og gavn af stiklingeformerede nye vækster.

Genbrug og ombrug

Genbrug og ombrug

torsdag 12. maj 2016

Vi har langt flere ressourcer til rådighed, end vi går os tror. Ufatteligt mange ting kan genbruges - og ofte genbruges på måder og til formål, som ikke oprindeligt var tanken med produktet.

En anderledes karse af chiafrø.

En anderledes karse af chiafrø.

lørdag 2. april 2016

Variation er godt, både i madlavningen og i naturen. Så måske du, ligesom jeg, vil synes om at prøve at dyrke en anderledes slags karse, nemlig chiakarse.

Plant, hvad du allerede har

Plant, hvad du allerede har

torsdag 17. marts 2016

Er du en af dem der får kriller i maven ved tanken om at det er ved at være tid til at plante? Og er du en af dem der ikke helt har økonomien til at købe alle de frø du har lyst til? Du har...

Gendyrk en rødbede

Gendyrk en rødbede

tirsdag 8. marts 2016

Når man køber en pose rødbeder hos supermarkedet, er der ofte en eller to for mange i posen. De ligger i grøntsagsskuffen og bliver rynkede og kedelige, hvorefter de bliver smidt ud. Men der er ingen...

Bolius - et helejet Realdania selskab