Hvad er Pokemon Go?

Pokemon Go er et spil, der spilles på telefonen. Det går ud på at indsamle pokemons og dyste mod andre i såkaldte træningscentre. Det adskiller sig fra andre spil, da man kun kan fange pokemons i den virkelige verden, da de aktiveres gennem telefonens placering. Derfor er det nødvendigt at gå rundt og samtidig holde øje med sin telefon for at finde pokemons. Spilleren vil møde forskellige pokemons afhængigt af om han fx er i et boligkvarter, på en strand eller tæt på en banegård. 

Spillet er både blevet rost og kritiseret. På den ene side, får man en masse unge mennesker til at bevæge sig og socialisere mere, og på den anden side, er der set eksempler på, at spillerne har overtrådt regler for at komme i nærheden af de eftertragtede pokemons.

Pokemon er vendt tilbage fra de døde. Efter storhedstiden i 1990'erne med tv-serie, Pokemon-kort og konsol-spil, er alle unge mennesker igen begyndt at tale om asiatiske spilfigurer som Pikachu, Charmander og Ratata. 

Men imodsætning til 1990'ernes stationære Pokemon-spil, handler nutidens Pokemon Go om at fange Pokemons i den virkelige verden, og kræver derfor, at spilleren bevæger sig - oftest i flere kilometer - for at fange den helt rigtige Pokemon.

Privat grund er no-go for Pokemon Go

Spiller du Pokemon Go skal du følge samfundets gældende regler, og udvise generel respekt for andres færden og privatliv. 

Går du fx i et boligområde, må du ikke gå ind på eller gennem andres private grund. Du må heller ikke tage billeder af andre personer eller deres private forhold uden tilladelse. I værste fald risikerer du en bøde eller en fængselsstraf. 

Pokemon Go bruger telefonens kamera til at fange pokemons. Du må godt tage billeder af privat grund, hvis denne er offentlig tilgængelig, men altså ikke, hvis det er et privat forhold.

Reglerne for Pokemon Go ift. boligen

Når du spiller Pokemon Go, skal du overholde samfundets gældende regler. Ift. boligejerne er reglerne:

  • Spillerne må ikke gå gennem eller ind på privat grund (fx en indkørsel, have eller lignende)
  • Spillerne må ikke bevæge sig på byggegrunde eller byggepladser
  • Der må ikke bruges andres wi-fi-forbindelser (uanset om der er kode på eller ej)
  • Der må ikke tages billeder af andre mennesker eller privat grund, som ikke er til offentlig skue

Derudover skal du vise hensyn til andres færden og privatliv. 

Kilde: Advokat Mikael Kenno Fogde, Realdania & fagekspert Tine Nielsen, Videncentret Bolius