Ekspert i arkitektur og Bygningsreglementet: Tine Nielsen

Ekspert i Bygningsreglementet og arkitektur Tine Nielsen, Fagekspert i Bolius

 

Tine Nielsen

Fagekspert inden for arkitektur og bygningslovgivning.  

  • Uddannelse: Arkitekt MAA fra Kunstakademiets Arkitektskole i København 1984. Efteruddannelse hos Statens Byggeforsknings Institut (SBI) og Arkitektskolen i Aarhus.   
  • Erfaring: Har 34 års erfaring som arkitekt på forskellige tegnestuer. Startede i Bolius i 2010 som arkitektrådgiver for private boligejere. Blev senere brevkasseredaktør for Spørg Bolius og besvarer i dag daglige spørgsmål fra læserne. Spørg Bolius modtager cirka 400 spørgsmål om måneden.  
  • Udtaler sig om:  Bygningsreglementet, lokalplaner, love og regler, arkitektur, beboelsesformer, hustyper, indretning, om- og tilbygninger, naboforhold, hegnsloven, planloven, servitutter, byggetilladelser, boligejerens rettigheder og forpligtelser, fredede og bevaringsværdige bygninger, stilarter inden for arkitekturen, æstetik og materialer samt renovering af boliger. 

Ekspert i Bygningsreglementet

Tine er ekspert i den del af Bygningsreglementet som omhandler den private bolig og har indgående kendskab til Byggeloven. I den forbindelse er Tine også specialist i lokalplaner, planloven og servitutter og anden lovgivning og regler, som har betydning for boligejere. Hun ved dermed alt om, hvad der skal til for at få byggetilladelse, eksempelvis ved nybyggeri, tilbygning eller renovering af boligen, samt alt om regler for hvad man må foretage sig på sin grund. Fx ved hun hvad man må og ikke må på fredede og bevaringsværdige bygninger.

Ekspert i arkitektur

Tine er uddannet arkitekt og har mange års erfaring som rådgiver om blandt andet nybyggeri, tilbygning og vedligeholdelse af private boliger. Hun har arbejdet på større tegnestuer med projektering af private boliger, skoler samt plejecentre og ældreboliger. Tine er ekspert i byggeskik, stilarter, og æstetik og ved hvilke karaktertræk, som kendetegner bygninger fra de forskellige stilperioder.

Ekspert i boligindretning

Som arkitekt har Tine også stor erfaring med stil og indretning og er god til at se mulighederne i de rum, man har, så man opnår den optimale rumudnyttelse.

Uddannelse

Tine er arkitekt MAA og er uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Hun har en sideløbende efteruddannelse fra Arkitektskolen i Aarhus, Arkitektskolen København og hos SBi inden for Byggeteknik, Myndighedsforhold, Bygningsreglementet, digital projektering m.v.

Hun startede i Bolius i 2010 som arkitektrådgiver for private boligejere, og har siden beskæftiget sig med alt fra ide- og skitseforslag til myndighedsgodkendelse i forbindelse med til- og ombygninger. I dag er hun brevkasseredaktør i brevkassen Spørg Bolius, hvor hun dagligt besvarer spørgsmål fra boligejere.

Tines nyeste artikler på Bolius.dk

Hvem skal du melde flytning til?

Hvem skal du melde flytning til?

Ajourførtdato: onsdag 18. april 2018

Når du flytter, skal du melde det til Folkeregistret og ikke længere til PostNord. Få overblik over, hvem du ellers skal melde flytning til.

Carporte og garager

Carporte og garager

Ajourførtdato: tirsdag 17. april 2018

Hvornår må du opføre en garage uden at søge tilladelse hos kommunen? Må du bruge din garage til beboelse? Hvor tæt må du bygge din carport på skel? Find svar på det og mere her.

Hytter og annekser

Hytter og annekser

Ajourførtdato: mandag 16. april 2018

Der er mange regler, du skal overholde, hvis du vil have en hytte eller et anneks på din grund. Få styr på dem her.

Få uvildige nyheder og undersøgelser fra Bolius

Bolius skriver dagligt nyheder og laver løbende undersøgelser om emner inden for bolig og have relevant for boligejere. Vi deler gerne vores viden og historier med journalister. Du kan som journalist, blogger eller meningsdanner få dem i din indboks ved at udfylde formularen herunder. Du kan altid melde fra igen.

Bolius er Boligejernes Videncenter. Vi sælger ikke produkter eller tjenester og er derfor ikke farvet af kommercielle interesser. Vores primære mål er at øge boligejernes livskvalitet.

Kontakt for medier

Disse kontaktinformationer er kun til brug for medier. Boligejere bedes bruge Spørg Bolius. Vores eksperter vil henvise til Spørg Bolius ved direkte kontakt som boligejer.

LinkedIn Twitter Mail 

Telefon: 21 84 40 06 

Bolius - et helejet Realdania selskab