Ekspert i lys: Mette Hvass

Ekspert i dagslys og kunstig belysning

Mette er fagekspert i dagslys og kunstig belysning og har tidligere arbejdet med lysdesign i ingeniørvirksomhederne COWI og Rambøll. Hun har også arbejdet med formidling af lysrelaterede emner i brancheforeningen Dansk Center for Lys. Hun underviser i Arkitektonisk Belysningsdesign på Kunstakademiets Arkitektskole.

Hendes ekspertise på området omfatter blandt andet dagslys, kunstig belysning, indretning med lys og funktion, scenografisk lyssætning, lysets kvaliteter samt lys og energi.  

Ekspert i arkitektur

Mette er uddannet byggetekniker og arkitekt. Hun har arbejdet på større tegnestuer med projektering af byggerier, inden hun specialiserede sig inden for lys. Hun er bekendt med byggeriets processer fra idéfasen til byggefasen.

Mette rådgiver i spørgsmål om byggeteknik og arkitektur.

Uddannelse

Mette er uddannet byggetekniker fra BTH og blev i 1998 arkitekt MAA fra Kunstakademiets Arkitektskole i København. Hun har en efteruddannelse i Lys og Design fra Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Hun startede i Bolius 2016 som arkitektrådgiver for private boligejere. Hun arbejder med fakta-artikler, brevkassen Spørg Bolius og projekter, hvor informationer om dagslys og kunstig belysning er relevante.

Mettes nyeste artikler på Bolius.dk

Energisparende belysning

Energisparende belysning

Energivenlige pæretyper har vundet indtog i de danske boliger. Læs her, hvordan du vælger det bedst mulige lys med det lavest mulige energiforbrug.

Dagslys som opvarmning

Dagslys som opvarmning

Dagslys kan give et godt tilskud til opvarmningen af din bolig. Det kræver, at du tænker den passive solvarme ind i boligens energiregnskab, når du bygger om eller til eller energirenoverer.

Få uvildige nyheder og undersøgelser fra Bolius

Bolius skriver dagligt nyheder og laver løbende undersøgelser om emner inden for bolig og have relevant for boligejere. Vi deler gerne vores viden og historier med journalister. Du kan som journalist, blogger eller meningsdanner få dem i din indboks ved at udfylde formularen herunder. Du kan altid melde fra igen.

Bolius er Boligejernes Videncenter. Vi sælger ikke produkter eller tjenester og er derfor ikke farvet af kommercielle interesser. Vores primære mål er at øge boligejernes livskvalitet.

Kontakt

Disse kontaktinformationer er kun til brug for medier. Boligejere bedes bruge Spørg Bolius. Vores eksperter vil henvise til Spørg Bolius ved direkte kontakt som boligejer.

Telefon: 20 65 30 10

Mail Twitter Instagram LinkedIn

Bolius - et helejet Realdania selskab