Regnvejr: 5 ting, du kan gøre i haven

I stedet for at ærgre dig over regnvejr, kan du udnytte det. Der er nemlig havearbejde, som er bedre at gøre, når det regner, eller lige efter det har regnet. Se her, hvad du kan lave.

Du kan lettere hive ukrudtet op med rod, når jorden er blød efter en regnbyge.

Foto: Emil Løwe

1. Lug ukrudt efter regnvejr

Lugning giver de bedste resultater, hvis det gøres lige efter en regnbyge. 
Regnen løsner jorden, og ukrudtet kan lettere trækkes op, så det hele kommer med. 
Husk: Det er bedre at luge med hænderne frem for at bruge redskaber. Luger du med hænderne i blød jord, får du alle rødder med. Hvis du skuffer eller hakker, risikerer du i højere grad, at rødderne bliver siddende eller hakket over, så de kan producere nye skud.

2. Plant nye planter

Det er godt at plante lige efter et regnvejr. Så er jorden fugtig, og de nye planter får den nødvendige fugtighed til rødderne. Udnytter du regnvejret til udplantning, undgår du at skulle bruge en masse vand fra hanen. 
Husk: Jorden kan blive for våd at arbejde med. Er jorden meget fugtig, risikerer du at trampe den sammen, så vandet senere kan få svært ved at trænge ned.

LÆS OGSÅ: Genbrug af regnvand

3. Ret kanterne i græsplænen 

Kantskæreren glider væsentligt lettere i fugtig end i tør jord. Så udnyt evt. en pause i regnvejret til at stramme kanterne op omkring græsplænen.

4. Jagt dræbersnegle

Dræbersnegle er særligt fremme, når der er vådt,og særligt tidligt om morgenen og lige før mørket falder på.

5. Nip og pluk blomster

Særligt hvide blomster bliver hurtigere brune ved længerevarende regn. Derfor er det en god idé at klippe de grimme blomster af. Mange roser får rådne blade af meget regn, så for at få glæde af dem i længere tid, kan det være en god idé at klippe de pæneste af og sætte dem ind i en vase.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab