Ret den skæve køkkenlåge

Sidder dine køkkenlåger skævt? Du kan sagtens selv rette dem op uden at være den helt store handyman. Fagredaktør i Bolius, Casper Kjerumgaard, viser, hvordan du får styr på dine løse køkkenlåger.

Du behøver ikke at løfte køkkenlågen af for at rette den op, men hvis du gerne vil have lidt mere plads at arbejde med, kan du godt gøre det. De fleste nyere køkkenlåger er monteret med et Blum hængsel, der skilles, når du løfter i en lille fjederanordning bagerst på hængslet. Har dit køkken ikke denne type hængsel, må du skrue lågen af.

Hvis lågen sidder lidt skævt, kan den normalt justeres ind på hængslets justerskruer. Skruen tættest på lågen løfter og sænker den yderste del af hængslet.

Ret den skæve køkkenlåge
Ret den skæve køkkenlåge

Det er nemt at fjerne køkkenlågen, hvis den har et Blum hængsel som dette. Løft blot i fjederanordningen bag på hængslet.

Foto: Torben Klint

Her skrues på justerskruen tættest på lågen. Ved at gøre det kan man løfte og sænke det yderste af hængslet.

Foto: Torben Klint

Er køkkenlågen for tæt på skabet, kan det give problemer

Hvis køkkenlågen fortsat ikke lukker ordentligt til, sidder den måske for tæt på selve skabet. Det kan få lågen til at føles træg at åbne og lukke, og så kan du gøre følgende:

  1. Løsne den bagerste skrue, hvorefter hængslet kan flyttes lidt frem.
  2. Løsne evt. de 2 skruer på skabsdelen af hængslet (hængselplatten), hvis hele lågen sidder lige, men blot en smule for lavt eller for højt. Herefter kan hængselplatten skubbes lidt op eller ned og spændes igen.
Ret den skæve køkkenlåge
Ret den skæve køkkenlåge

Her løsnes den bagerste skrue, så hængslet kan flyttes frem, hvilket vil rykke lågen længere væk fra skabet.

Foto: Torben Klint

Skal lågen flyttes lidt op eller ned, skal de to skruer, der sidder i skabet, løsnes som på billedet.

Foto: Torben Klint

Sådan fikser du hængslet i dit gamle klædeskab

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab