Så mange indbrud er der i din kommune

Se, hvor der er flest og færrest indbrud, og hvor mange indbrud der har været i din kommune siden 2007.

Siden 2011 er antallet af indbrud i boliger faldet år for år, og nedgangen fortsatte i 2018. Her blev der anmeldt 28.675 indbrud i huse, lejligheder og sommerhuse, et lille fald på 1,3 procent i forhold til 2017.

Faldet har dog formentlig været endnu større. 1. januar 2018 trådte en ny indbrudsparagraf (§ 276a) i kraft, og den betyder, at en række anmeldelser, der tidligere blev registreret som tyveri, nu registreres som indbrud.

Få gode råd mon indbrud på Bo trygt!


Der sker flere end tre gange så mange indbrud i private hjem i Danmark som i vores nabolande pr. indbygger, og tanken om indbrud i eget hjem gør hver fjerde dansker utryg.

Derfor står TrygFonden og Realdania sammen med Bolius og Det Kriminalpræventive Råd (DKR) bag indsatsen Bo trygt!, hvor målet er at reducere antallet af indbrud i private hjem fra over 29.000 til under 10.000 om året.

Kun hvert 12. hus i Danmark er godt eller meget godt sikret mod indbrud, mens to tredjedele af husenes sikringsniveau vurderes som meget usikker eller mindre sikker.

Få gode råd til, hvordan du let kan sikre dit hus mod indbrud på botrygt.dk

Se indbrud i din kommune

På Bolius' Danmarkskort herunder kan du se udviklingen i anmeldte indbrud i boliger i alle danske kommuner siden 2007. Klik på din kommune på kortet og se antallet af indbrud i din kommune.

Farven på kortet angiver, hvor mange indbrud der er i forhold til antallet af husstande, så du kan se, hvor der er forholdsvist flest indbrud. Jo mørkere farven er på kortet, jo flere indbrud er der pr. husstand.

Som farven angiver, er det især nord for København, at der er mange indbrud i forhold til, hvor mange der bor der. 7 af de 10 kommuner på top 10-listen ligger nord for København med Allerød helt i top. Alle kommuner i top 10 er på Sjælland, og Stevns ligger med sine ca. 70 km til det indre København længst væk fra hovedstaden.

- At der er så mange indbrud i de nordsjællandske kommuner skyldes formentlig, at der er større værdier i boligerne – især designermøbler og designerlamper – og samtidig er infrastrukturen god, så det er nemt at komme væk. Nogle af boligerne kan ligge gemt bag hegn og hæk, og så er det nemmere at være skjult, når man bryder ind, siger fagekspert i Bolius, Tine R. Sode.

Top 10: Kommuner med flest indbrud i forhold til antal husstande

 1. Allerød
 2. Egedal
 3. Rudersdal
 4. Vallensbæk
 5. Hørsholm
 6. Solrød
 7. Gribskov
 8. Helsingør
 9. Stevns
 10. Herlev
Færrest indbrud pr. husstand
Flest indbrud pr. husstand

'4 trin: Sådan sikrer du din bolig mod indbrud'

Flere indbrud i Region Syddanmark og Midtjylland

Selv om der altså er forholdsmæssigt flest indbrud i kommunerne omkring København, er antallet af indbrud faldet i både Region Hovedstaden og Region Sjælland. Det er de også i Nordjylland.

Til gengæld var der en stor stigning i indbrud i Region Syddanmark, hvor der blev anmeldt 11,3 flere indbrud fra 2017 til 2018. Også i Region Midtjylland var flere indbrud i boliger i 2018 end i 2017.

Her kan du se anmeldte indbrud i 2018 i de fem regioner, i parentes stigning/fald i procent i forhold til  2017.

  • Syddanmark: 6.693 (11,3 %)
  • Midtjylland: 6.200 (3,6 %)
  • Nordjylland: 2.486 (-5,8 %)
  • Sjælland: 4.262 (-7,3 %)
  • Hovedstaden: 9.093 (-8,0 %)

  Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

  Bolius - et helejet Realdania selskab