Så mange indbrud er der i din kommune

Se, hvor der er flest og færrest indbrud, og hvor mange indbrud der har været i din kommune siden 2007.

I de senere år er antallet af indbrud i boliger faldet, men nu stiger de for andet kvartal i træk, hvis man sammenligner med samme kvartal året før. I 3. kvartal 2018 blev der anmeldt 6.775 indbrud i boliger, en stigning på 8 procent i forhold til for et år siden.

Det kan dog have indflydelse på antallet af anmeldte indbrud,  at en ny indbrudsparagraf (§ 276a) trådte i kraft pr. 1. januar 2018. Den betyder, at en række anmeldelser, der tidligere var tyveri, nu registreres som indbrud

Se indbrud i din kommune

På Bolius' Danmarkskort kan du se udviklingen i anmeldte indbrud i boliger i alle danske kommuner siden 2007. Klik på din kommune på kortet og se antallet af indbrud i din kommune.

Farven på kortet angiver, hvor mange indbrud der er i forhold til antallet af husstande, så du kan se, hvor der er forholdsvist flest indbrud Jo mørkere farven er på kortet, jo flere indbrud er der pr. husstand.

Som farven angiver, er det især nord for København, at der er mange indbrud i forhold til, hvor mange der bor der. 5 af de 10 kommuner på top 10-listen ligger nord for København med Rudersdal helt i top.

- At der er så mange indbrud i de nordsjællandske kommuner skyldes formentlig, at der er større værdier i boligerne – især designermøbler og designerlamper – og samtidig er infrastrukturen god, så det er nemt at komme væk. Nogle af boligerne kan ligge gemt bag hegn og hæk, og så er det nemmere at være skjult, når man bryder ind, siger fagekspert i Bolius, Tine R. Sode.

Kerteminde er den eneste fynske kommune på top 10-listen, mens Sønderborg er det eneste jyske islæt.

Top 10: Kommuner med flest indbrud i forhold til antal husstande

 1. Rudersdal
 2. Vallensbæk
 3. Hvidovre
 4. Egedal
 5. Dragør
 6. Gribskov
 7. Kerteminde
 8. Sønderborg
 9. Allerød
 10. Hørsholm

Klik på en kommune og se alle tallene.

Færrest indbrud pr. husstand
Flest indbrud pr. husstand

'4 trin: Sådan sikrer du din bolig mod indbrud'

Stor stigning i indbrud i Region Syddanmark og Midtjylland

Der blev anmeldt flere indbrud i tre af de fem regioner i forhold til for et år siden. Den største stigning skete i Region Syddanmark, hvor der var 14,4 procent flere indbrud.

Her kan du se anmeldte indbrud i 3. kvartal 2018 i de fem regioner, i parentes stigning/fald i procent i forhold til 3. kvartal 2017.

 • Syddanmark 1.573 (14,4 %)
 • Midtjylland: 1.540 (14,2 %)
 • Hovedstaden:2.177 (8,3 %)
 • Sjælland: 925 (-0,2 %)
 • Nordjylland: 555 (-8,7 %)

Flere indbrud i boliger i hele landet

Der har været en stigning i anmeldte indbrud i 57 kommuner, mens der har været et fald i 37 kommuner.

I Lemvig blev der anmeldt ni indbrud mod et for et år siden. I Struer, Tønder, Silkeborg, Hvidovre og Morsø Kommuner har der været mindst dobbelt så mange indbrud som i samme kvartal året før.

De største fald er sket i Brønderslev, Furesø, Ballerup, Haderslev, Faxe, Vejen, Gentofte, Kalundborg og Frederikshavn Kommuner, hvor der blev anmeldt omkring 40 procent færre indbrud i boliger.

Christiansø var det eneste sted, hvor der ikke blev anmeldt et eneste indbrud i 3. kvartal 2018. Både på Fanø, Samsø og Læsø var der lidt usædvanligt indbrud. Generelt er der færrest indbrud på de mindre øer – også i forhold til, hvor mange der bor der. 

Her bliver der anmeldt flest og færrest indbrud i boliger

I opgørelsen herunder kan du se i hvilke kommuner, der er anmeldt flest og færrest indbrud. Tallene er uden hensyntagen til, hvor mange der bor i kommunen, og derfor er der typisk flest indbrud i de kommuner, der har flest indbyggere, og færrest indbrud i de kommuner, hvor der kun er få indbyggere.

Top 10 indbrud i kommuner

Kommuner med flest indbrud i 3. kvartal 2018:

 1. København: 425
 2. Aarhus: 410
 3. Odense: 310
 4. Aalborg: 216
 5. Rudersdal: 170
 6. Silkeborg: 168
 7. Sønderborg: 160
 8. Esbjerg: 154
 9. Kolding: 149
 10. Vejle: 149

Bund 10 indbrud i kommuner

Kommuner med færrest indbrud i 3. kvartal 2018:

  1. Christiansø: 0
  2. Læsø: 2
  3. Samsø: 2
  4. Ærø: 2
  5. Fanø: 3
  6. Bornholm: 5
  7. Lemvig: 9
  8. Morsø: 12
  9. Ishøj: 15
  10. Odder: 18

  Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

  Bolius - et helejet Realdania selskab